Random

Hey Folks! 
Jag har varit riktigt dålig på att uppdatera! Men jag har varit så sjukt trött efter jobbet att jag somnat direkt då jag kommit hem och sovit ända fram tills jag ska upp och jobba igen. Men idag är jag piggare och tar mig därför tiden att blogga lite. Har egentligen inte hänt så mkt, har mest bara hängt med filurerna som jag jobbar med, men det är kul det med. Kommer att kika förbi Vicky och Jontes nya lägenhet ikväll och hänga ett tag med dem. Kanske blir att träffa Vickan en snabbis också.
 
Vad vi gör?
Det är en grymt bra fråga, men jag tror inte att vi riktigt vet det själva...
Inside joke. :)

Jadu, vad säger man om denna Söndag..

Idag har jag jobbat trots att det är söndag, men det är sådant som man får räkna med då man jobbar på SOKY. Det var ändå en rätt lugn dag, men då jag knappt fick någon sömn under natten så kändes det lite jobbigare. Min älsta bror Robert sov över med sina barn Simon och Leona. Leona vaknade titt som tätt och skrek under första delen av kvällen/natten. Sedan vaknade jag av ljudet från någon som kör en rejäl magrensning, det vill säga spyr. Vid fyra, fem tiden så skriker Leona igen och vill ha sin välling. Några timmar senare börjar mamma att skura och fejja utanför mitt rum eftersom Robert lyckades sprejmåla hela hallen, böckerna i bokhyllan och sovrummet.
Det luktade inte nybakat kan jag ju säga. Som tur var så hade jag en toaspray i närheten så jag sprayade mig fram för att inte dö. Det värsta är att det luktar fortfarande lite i hallen trots att mamma städat flera vändor, vädrat ut hela huset och tvättat allt. Tur att jag inte behöver passera genom den hallen  för att ta mig till nedervåningen. Men det blir därremot jobbigt då jag vill ta mig till badrummet. Jag får börja duscha ute med vattenslangen. Tur man bor på landet!
Jag har lyckats vrida mitt knä på något konstigt sätt, mest troligt igår under ena tävlingen. Så jag måste nu för första gången på flera år använda mitt knäskydd igen. Men förhoppningsvis är det bara något tillfälligt och går över snart. Men något säger mig att det inte är så bra när man kan känna hur det dunkar i knäet..
Äh, det får gå som det går. Jag har iaf haft en bra dag och helg.
Night Folks!
 
 
Detta är några av filurerna som jag hängt med idag.
(Fanny)
 
(Signe)
 
(Oliver & Erik)
 
(Christoffer)
 
(Eric) Typiskt att han precis skulle vända sig bort och hålla gitarren i vägen.
 

Bildbomb från helgen

Här kör vi brännboll så det ryker!
 
(Jag & Mackan)
(Pia, Alex & Ellen)
(Ellen & Evve i bakgrunden)
(Alex, Ellen & lillebror Eric)
(Evve & Sofie)
(Ellen, Alex & Eric)
(Persson, Ellen, Alex & Eric, tror även att det är Julias ben man skymtar där bak)
 
 
Mellan brännbollen och efterrätten blev det en väldigt annorlunda sagostund...
 
(Linnea, Erika & Ellen)
(Markus, Evve, Alex, Pia, Linnea, Sofie, Erika & Julia sittandes på Ellen)
(Eric, Persson, Markus, Pia, Alex, Evve, Ludde & Linnea)
(Persson, Markus, Ludde, Alex, Evve, Linnea, Pia, Sofie, Erika, Julia & Ellen)
(Alex, Evve, Linnea, Sofie Erika, Ellen, Julia, Boken & mina skor)
(Mackan, Persson & Eric lyssnar på lite avstånd...)
 

Sedan var det dags för kubb!
 
 
 
Sedan blev lördag, bortrövning och min födelsedag
 
(Jag och mormor har precis startat våran bilfärd)
 
 
 
Skönsång från familjen
 
 
 
 
Picknick i gräset med pojkarna och broder Niklas medan de andra sitter i paviljongen
 
 
 
Bus, lek och tävling!
 
 
De som inte deltog passade på att njuta av solen och kattmys.
 
 
Sedan samlades vi ALLA i köket för att inta middag
 
 
 
Mina fina presenter, missade dock att fota den fina pajformen som jag fick, kan snöra upp en bild på den sen om jag kommer ihåg.
*Bucketten fick jag av broder Robert & Nina med samtliga barn.
* Solrosen är jag inte helt hundra men jag tror det var från pappa och Maria.
* Ljuset var från broder Niklas, Ragnhild och pojkarna.
* Den fina teckningen som ljuset står på är från Malte och den har han gjort själv.
*Servetterna med flickan på och doftpåsen är från Niklas, Ragnhild och pojkarna.
*De tre böckerna som tillhör en femboksserie skriven av Elizabeth Moon var från pappa och Maria.
* Det rosa-vita grattulationskortet kom från Farmor och Farfar, innehållande pengar.
* Kortet med alla blommor och ett stort 20 fick jag av mormor, innehållande elektroniska pengar.
* Det sista kortet med flickan på var från mamma, med en dikt på sidan där det stod vilket värde en dotter har och även elektroniska pengar till min framtida säng från IKEA.
 
Katten Cupa i bakgrunden ingick tyvärr inte i presenterna, men jag är helt klart nöjd ändå!

Bortrövad Hem

Nu var det länge sedan jag skrev, men har haft fullt upp och varit och är fortfarande riktigt slut.
Som jag förutspådde så var jag riktigt seg och trött efter det 12h långa arbetspasset i torsdags, så jag gjorde bara en sallad som skulle vara till lunch nästa dag, marenad som jag la köttbitarna i som min lillebror skurit upp. Sedan kraschade jag i sängen och sparade resten till nästa dag.
Vaknade halv nio, väckte Eric, åt frukost och sedan började allt städande, plock, stök och fix inför det att mina gäster skulle anlända. Sis kom kl 11 för att hjälpa till.
Det var full fart ända fram till då middagen serverade kl 18, hade inte riktigt ro att sitta still och äta så jag sprang fram och tillbaka och gjorde lite småfix, tills syrran sa till mig.
Igår blev det även invigning av paviljongen, det var riktigt mysigt faktiskt!
Efter middagen blev det den obligatoriska brännbollen, mitt lag vann! Jag körde stenhårt och var den enda tjejen som gjorde homerun, dessutom flera gånger. Så idag är inte träningsvärken nådig och jag har hört att dag två är värst, så jag längtar inte till imorgon. Det var tillochmed trögt att flytta foten från gasen till bromsen när jag körde idag, segt gick det, så det var väl tur att jag inte behövde pallnita, då hade vi väl farit åt fanders.
Efter brännbollen blev det efterrätt, kladdkaka och grädde som jag hade gjort sedan så hade Sofie med sig rabarber och jordgubbspaj och vaniljvisp. Riktigt gott!
Sedan var det dags för kubb turnering, men efter det så gav vi upp på att vara ute något mer då det blev alldeles för mycket mygg, trots att vi hade myggmedel. 
Några begav sig sedan av hemmåt igen, men de som var kvar och jag, vi bänkade oss i vardagsrummet framför tv:n och såg på den underbara föreställningen Gökboet som framfördes av de underbara teatertreorna som gick ut 2011. Det blir ju aldrig lika bra det inspelade som om man skulle se det live, men att då ändå lyckas beröra människor och imponera, det är riktigt kul!
Jag kom mig i säng just före 03:00 och vaknade sedan vid 07:00, klev sedan upp vid 08:00 - 09:30 tiden och började att stöka undan lite grejer som fortfarande stod framme från kvällen och gjorde frukost åt mina sovgäster. 
Det var kul att jag hade lyckats pricka allt som de ville ha på frukost bordet, fick tillochmed höra att det var som en hotellfrukost, så det var kul.
Jag vill passa på att tacka alla som kom och ett speciellt tack till bla sis, lillebror, Persson, Sofie och Mackan som hjälpte till med mat, disk och stök, det upskattas verkligen!
När alla mina gäster farit hem, så tog jag hand om frukost disken och tänkte sedan gå och vila en stund, för jag var helt slutkörd!
 Men jag fick då veta av syrran att morsans bil hade gått sönder så hon var tvungen att ta en buss hem från Piteå och kunde därför inte köra oss till Hans & Gunilla där vi brukar alltid brukar tillbringa midsommardagen. Därför skulle de komma och hämta mig istället. Så jag packade ihop lite grejer som jag skulle behöva under kvällen och sedan for vi. Satt och pratade en del i bilen, skämtade lite och så. Bestämde även att vi skulle börja med en kopp kaffe innan vi skulle förbereda inför kvällen. Det sades även att mamma skulle nog låna mormors bil nu då hennes var trasig. När vi kommer fram till dem så ser jag mormors bil står där och tänker: "Jaha, så mamma har redan kommit hit." 
Kliver ur bilen och mormor kommer fram och grattar mig och jag tänker som att det var ju trevligt att hon tog sig tiden att gratta mig innan hon for iväg. Men då säger Gunilla att tyvärr så kommer jag inte att få något kaffe och ingen brännboll kommer jag att få vara med på heller för jag ska följa med mormor.
Jag blir jätte glad att de hittat på en överraskning åt mig och frågar därför om de bara hittat på att mammas bil gått sönder, vilket de hade. Hans sa att mamma hade stått parkerad vid Sandforsskolan, så han trodde att jag skulle ha sett det när vi svängde av i korsningen, men det hade jag ju inte.
Sedan begav sig jag och mormor av och jag funderade lite över vad vi skulle hitta på för något. Hon tog en liten omväg genom stan och svänga sedan tillbaka ut på 95:an vid Kaplankorsningen och jag konstaterade då högt att det var ju en onödig omväg, hon hade ju kunnat köra raka vägen och mormor sa att de hade ju hon kunnat gjort. Jag hade ju egentligen bara tänkt att just den lilla biten hade hon ju kunnat köra utan att behöva göra någon omväg, men då förstod jag att vi skulle åka en längre bit efter 95:an, kom då även att tänka på att Hans hade sagt att mamma stått vid Sandforsskolan när vi passerat. Så jag förstod att mormor då bara hade tagit omvägen för att förvirra mig, så bestämde mig då för att bara njuta av färden och alla omvägar.
Måste därremot erkänna att det tog mig en liten stund att lista ut att jag faktiskt skulle tillbaka hem till Hebbersfors igen, där jag hade startat ifrån med Hans & Gunilla. Det var en riktigt mysig bilfärd i solsken på slingriga vägar i skogen med AC.
När vi sedan kommer till Hebbersfors så är alla syskonen där (förutom Johannes tyvärr), med deras barn, svägerskan Ragnhild, pappa med (snart sambon) Maria och farmor och farfar. Jag hade inte trott att farfars skulle vara där, så det blev jag jätte glad över. Såklart blev jag otroligt glad över alla andra som var där också, men det var bara det att det var minst väntat att de skulle vara där (pga av hettan och att de är äldre) som gjorde att det blev lite extra kul!
Det blev fika, paketöppning, tävlingar, lek, middag (powernap för min del), lämna sis på tåget och sedan hem igen. Tyvärr så hade i princip alla farit när jag och mamma kom tillbaka, så jag hann inte tacka för alla fina presenter och säga hejdå innan de for. Plus att jag kände att jag hann inte umgås med dem tillräckligt mycket för att jag tog mig en powernap för att jag mådde så dåligt.. Så jag har lite dåligt samvete just nu.. Men jag får väl ta igen det sen. Jag får fara runt på hembesök och tacka ordentligt för alla presenter och passa på att umgås lite också. Gottgöra dem för missen.
 
Jag känner mig lite hemsk, jag brukar vanligtvis tacka alla flera gånger, krama dem och tacka ännu mer och nu var det knappt så att jag sa tack en gång ens.. Jag får hoppas att de inte tar illa upp och tror att jag är otacksam och inte gillar deras fina presenter.. Måste nog ringa alla imorrn för säkerhetsskull, men det får bli på kvällen för jag jobbar under dagen. Men ifall det är någon av er som firade mig idag som läser detta ska ni veta att jag är jätte glad och uppskattar verkligen eran kidnappning, lekarna, presenterna och mest av allt att ni var där!
Nä, nu är det dags att sova, Mors!
 

Onsdag

Jag känner att jag har  lite oflyt. Min klocka gick fel så jag kom försent till jobbet, jag glömde lunchen, hann inte äta någon frukost heller. Sedan när jag skulle åka till Hebbers så glömde jag massor med saker som jag skulle ha med mig, så nu kan jag inte skicka iväg ett viktigt mail som jag skulle göra idag efter jobbet. Men det är bara att gilla läget och hoppas på en bättre dag imorgon. Ska börja jobba 4h tidigare för att jobba igen lite förlorad tid, så det blir att jobba 9-21 imorrn. Jag lär vara lagom slut på kväll. Men det är skönt när man känner att man har gjort något vettigt under dagen.
Jag har för övrigt satt upp paviljongen som jag ska ha till midsommar, det blev helt ok. Har bara några grejer kvar som behöver sättas dit så att den ska stå stabilare.
Det bli att göra det nu, sedan dusch och sängen. Möjligtvis att jag kör lite xbox innan.
Hoppas att ni haft en bra dag, gott folk.
Mors!

Precis en sånhär paviljong har vi, men omgivningen ser lite annorlunda ut.

Livet är lite krokigt ibland

Har varit seg och varm dag på jobbet, men samtidigt har den varit rolig och gått fort. Lite emotsägande, jag vet, men sant. På morgonen hade vi ett drama för barnen på blåslägret som håller till i samma byggnad som oss. Sedan höll jag och Fanny i den dagliga andakten. Vi höll oss som lite på samma tema som mitt förra blogg inlägg, de här med att hjälpa andra och även att man ska fortsätta kämpa oavsett hur tungt livet ser ut. Vi hade en liknelse som kortfattat löd såhär:
Det var en groda som hade hoppat ner i en stor skål med färsk grädde för att slicka i sig den mumsiga grädden. När han var belåten och skulle upp ur skålen upptäckte han att det inte gick. Så han simmade runt i grädden och hoppades på att någon skulle komma in och se honom och hjälpa han därifrån. Men ju längre tiden gick så sjönk det in att det skulle inte komma någon och rädda honom, det var kört, han skulle sjunka till botten och drunkna. Men ändå så fortsatte han och simma. När han var helt slut och inte orkade ett enda simtag till och tänkte ge upp för att sjunka mot sin död, så upptäckte han att han sjönk inte. Den vita grädden hade stelnat och han kunde nu få ett stabilt fäste på de gula hårdnade ytan och hoppade ur skålen och försvann ut i naturen igen.
Det som vi ville ha sagt med denna berättelse var att varje simtag är viktigt, hur jobbigt och meningslöst det än känns. För varje simtag man tar i grädden kommer man närmare det stabila smöret som gör att man kan ta sig upp. Så även fast det känns meningslöst att fortsätta, så försök kämpa vidare, bara ett steg i taget och tillslut så kommer du att ha klarat det som du i börja trodde var omöjligt. Det är aldrig kört!
Vi valde ut och sjöng olika låtar, planerade kommande händelser och aktiviteter. Jag satt även i princip hela eftermiddagen skrev ner psalmtexter som vi ska använda till ett sånghäfte för gammler'n.
Nu blir det middag och en lugn slappar kväll i soffan, behöver spänna av lite och ta det lugnt. Förhoppningsvis så kan det hjälpa mig med sömnen också. Lite svårt att sova då man är på helspänn och inte kan få ro i kroppen eller hjärnan.
Vi hörs senare folket!
Mors!

Livet

Hej Gott Folk!
Har inte riktigt hunnit med att blogga på senaste. Jobbade på ett läger i söndags och började mitt sommarjobb igår. Sedan har all tid emellan gått åt till andra saker som behövts göras. Det har blivit sena kvällar och tidiga mornar, vilket har lett till lite sömn och då har jag inte haft orken att sätta mig ner och göra ett blogginlägg. Sedan har jag inte riktigt haft lusten till det heller, efter jag nästan förlorat en vän i söndags. Det är en upplevelse som jag aldrig vill gå igenom igen. Varje liv har en mening och alla liv är lika viktiga. Så om jag skulle kunna rädda ett liv genom att gå igenom allt igen så skulle jag göra det utan att tveka.
Hellre en otrevlig upplevelse och någon lever än att leva med vetskapen att man hade kunnat rädda ett liv men man gjorde ingenting för man ville inte gå igenom en jobbig grej. Jag lovar att det skulle bli jobbigare att inte göra något än att göra något, iallafall för mig skulle det bli så. Mitt dåliga samvete skulle äta upp mig inifrån.
Så får ni chansen att hjälpa någon oavsett hur jobbig situationen ser ut, gör det. Det kommer att kännas bättre efteråt, då ni vet att ni gjorde skillnad. Livet är skört och du får bara ett så ta hand om det!
Nu måste jag äta något innan jobbet, men vi hörs eller ses senare.
Mors!

Grubblar under min korkek igen...


Jag borde egentligen sova nu, men jag försöker försvinna in i en film. Det är när man ska sova, då allt är tyst och lugnt runtomkring som tankarna smyger sig på och börjar snurra i huvudet.
Jag ångrar inget som har hänt för annars skulle jag inte vara den person jag är idag. Men ibland kan man inte låta bli att undra hur livet skulle sett ut, hur annurlunda allt hade kunnat vara. Hur man ska kunna fortsätta med allt när man bär på det man varit med om utan att kunna lätta på bördan, utan att kunna anförtro sig till någon. För det finns ingen som visat sig värdig nog för ett sådant förtroende. Ingen som skulle kunna förstå...

MysJag sitter nu i gungstolen hemma hos min broder och tar det lugnt. De små gullungarna och busfröna ligger och sussar sött som ett par änglar. Jag funderar på att göra mig en kopp te och bara sitta och mysa framför tv:n eller datorn, kanske båda två.
Måste lägga mig i hyffsat god tid ikväll, kommer nog att bli väckt tidigt av småbusarna, de har redan hunnit planera hur de ska väcka mig. De kommer att smyga in i rummet, M2(Malte) ska smyga fram till sängen dra bort täcket och kittla mig, samtidigt som M1(Matheo) tänder lampan i taket. Sedan kommer Matheo komma och hjälpa till med att kittla mig. Det brukar sluta med att det är jag som kittlar dem, men det är ju kul det med. För mig iallafall. Vi skulle tydligen hinna leka kurragömma och med bilar också. Vi ser väl vad som hinns med för jag ska iväg vid 08.40, blir då hämtad av min kära vän Erika Kågström och vi ska mot Bureå för att agera ledare vid ett läger.
Det har varit en kort dag idag, men ändå en skön dag.
Mera sol vill vi ha! Extra mycket vill vi ha om en vecka, för då blir det midsommarfirande hos mig i Hebbersfors, det ska bli hur kul som helst! Jag taggar som sjutton!
Nu är det dags för lite te-mys i soffan.
Mors!

Starten definierar inte Dagen

En otroligt seriös bild från i julas
Goddag gott folk!
Det var egentligen tänkt att jag skulle upp tidigt i morse och ta 9.20 bussen in till stan och sedan hänga med min bror och hans familj. Men då jag vaknade kände jag mig inte riktigt så pass kry (migrän) så att jag kunde fara. Har nu legat och vilat/sovit några timmar, så jag känner mig mycket bättre. Kommer att ta en buss som går vid halv tre från 5-väga. För er som inte vet vad det är så tänkte jag berätta, det är en femvägskorsning som befinner sig precis i början/innan Boliden. Kollar man busstabellen så heter hållplatsen, Boliden väg 95, eftersom den ligger efter väg 95. Ganska logiskt om jag får säga det själv.
Så nu är det mat och dusch som gäller.
Ha're bra idag, gott folk!
Mors!

Turbo

Nu måste jag skynda mig att göra någon middag så jag hinner äta innan Vickan kommer och vi drar iväg först till ica för inhandling av onyttigheter och sedan filmkväll hos henne.
Mors!

Goda Tider

Fina Teater Klassen

Äntligen Fredag!
Jag gör ju ingenting speciellt under veckorna just nu, men det blir ändå en helg känsla på fredagar. Idag/kväll ska jag umgås med Vickan. Vi ska bara ta det lugnt, se film och tjocka oss, det är ju trots allt helg. Det blir nog att se Red Riding Hood, ingen av oss har sett den än. Har tänkt flera gånger att jag ska se den, men har aldrig blivit. Så det börjar verkligen vara dags nu.
Jag skulle vilja gratta alla som har gått ut nian idag, snart kommer gymnasiet, ett steg närmare det vuxna livet. Så passa på att njuta ordentligt nu av eran tid i gymnasiet och gå något som ni tycker är kul. Inte bara för att det är en bra linje att ha gått, man hinner plugga "bra att ha ämnen" efter gymnasiet. Jag tycker att man ska passa på att gå något roligt medans man fortfarande är barn och har möjligheten. Men vill man verkligen gå en riktig plugg linje så är det klart att man ska göra det. Det kan hända att man redan vet exakt vad man vill göra/jobba med efter gymnasiet, så då är det klart att man ska välja en linje som passar det. Men vet du inte vad du vill bli så välj en linje som passar dig, som innehåller det som du tycker är roligt. Sen så är det klart att man kan inte få allt man vill. Hatar man tex matte så kommer man inte undan det oavsett vilken linje man väljer att gå, men då kan en idé vara att välja en linje som bara innehåller grundmatten, alltså matte A och B.
Sen så vill man ha grymt bra lärare och utvecklas mycket som person så är dans och teater i Skellefteå toppen bra program (bara för att göra lite reklam). Det var verkligen de tre bästa åren i mitt liv. Det var inte en dans på taggfria rosor, det fanns många taggar efter vägen, men man var aldrig själv. Det fanns alltid hjälp att få då man inte klarade sig över en tagg själv, från klassen och framför allt från lärarna. Jag har aldrig förr mött lärare som lagt ned så mycket tid och energi på sina elever och jag är oändligt tacksam för dem! Vad de gjort och vad de gör, både för mig och andra.
Världens bästa familj, Dans & Teater, Susanne, Lena, Maggan och Ylva!
Det känns som att det börjar vara dags att hälsa på dem snart igen. Till hösten kanske, vi ser väl när det blir.
Ha en toppen dag nu allihopa!
Mors!
Finaste Maggan "Maggis" (övre bilden) och Ylva "Ylvis" (nedre bilden)

Raspberry is Back!

Jag har varit duktig och kokat en stor panna grönsakssoppa så jag har massor att äta under tiden jag kommer att jobba. Den blev grymt god om jag får säga det själv. Jag har kommit fram till att jag är bäst på att laga mat när det finns lite att välja bland, då man måste "trolla" ihop någonting. Helt enkelt lite av en kylskåpsrensning. Det blir så svårt att veta vad man ska göra då det finns hur mycket som helst att välja bland och då slutar det oftast med att jag inte gör någon mat alls. Så lite halvtomt är bäst!
Har förövrigt varit på stan idag med Vickan, vilket jag skrev i det tidigare inlägget att jag skulle. Blev att förnya receptet på p-piller, lunch, hårnålar och bodybutter raspberry från the body shop. Blev jätte glad då jag hittade den (eller rättare sagt, vickan hittade den) för de hade slutat att göra den och det är min absoluta favorit. Just nu så har de någon typ av kampanj där de har gjort några exemplar av olika produkter som de slutat med. Så har ni någon favorit de slutat med, ta och kolla in the body shop så kanske ni hittar den. Annars så kan jag verkligen rekommendera produkten jag köpte, den luktar himmelskt gott!
Träffade även på Ludde på stan idag, så vi hängde lite med han. Det var trevligt, inte alltför ofta man ser honom.
Nu börjar det vara dags att gå och sova, ska bara smaka lite mer på soppan.
Mors!

Älskad Syster Hemma

Då är man nyduschad och redo att bege sig ut i en ny dag, måste bara äta frukost först (lite sent jag vet).
Ska in till stan idag också, träffa vickan och uträtta några ärenden.
Sis har ju kommit hem till Norrland idag!
Jag hade jätte gärna velat fara hem till Hebbers och säga hej, men måste till Boliden. Men vi hinner väl ses en annan dag antar jag. Jag ska försöka flörta lite me na så hon kanske hänger med på stan idag. Hoppas, hoppas!
Nu måste jag käka något.
Hoppas att ni får en toppen dag!
Mors!

Leva i en resväska

Är nu tillbaka i Boliden i det väldigt tomma huset. Tur man har sin säng och alla möbler iallafall.
Har med mig en resväska med grejer så jag ska klara mig i 2 veckor.
Sedan kommer alla saker att flyttas ut, huset städas och den nya ägaren flytta in.
Eftersom jag då har 2 veckor kvar på mitt sommarjobb och inte kan bo i huset så kommer jag att få bo hos min kära vän Markus familj. Det kommer bli en omställning, men riktigt trevligt ändå tror jag.
Nu börjar det vara dags att sova.
Mors!

Strålande sol & Glatt humör

Är nu tillbaka i Hebbers för en kortvisit. Ska tvätta upp alla mina kläder och packa inför jobbet och vistelsen i Boliden som börjar nästa vecka.
Har redan hunnit hänga ut en och väntar på den andra, väskan står redo och det är dags att städa. Eftersom jag nästa helg kommer att ha midsommarfirande här med flera vänner så måste det mesta städandet ske nu då jag kommer att vara borta under hela veckan. Sedan så blir det väl lite småfix just innan de kommer, men det är skönt att ha det mesta klart. Det är så skönt att värmen äntligen har återvänt, sommarkänslan börjar sprida sig i kroppen och humöret är på topp!
Nä nu är det bäst man sätter igång med sysslorna så jag hinner allting innan pappsen kommer och hämtar mig och resväskan.
Mors!

Mys med tjejerna

Nu känns det som att det var länge se jag skrev.. Men det kan bero på att jag inte fått tillgång till en datorn förrän nu. Men mötet igår gick bra och det var kul att få träffa och prata lite med de nya ungdomsledarna.
Efter det drog jag hem till André och hängde där hela kvällen, blev även att jag sov över.
Käkade lunch med Vickan på stan idag, har sedan varit med henne hela dagen/kvällen. Hon hjälpte mig att packa det sista som jag hade kvar i huset. Nu är det bara möblerna som återstår, de ska flyttas först i månadsskiftet. Har under kvällen även varit med Anna och Anna-Ida, suttit ute pratat, tokat oss och myst vid en brasa.
Det är inte så ofta som man träffar brudarna här i Boliden, så det var trevligt.
Imorgon ska jag in till stan för att ta en buss hem till skogen, kanske att man stannar på stan en stund men vi ser väl hur det blir.
Nu är det dags att gå och sova.
Hare gött och dröm sött.
Mors!

Måndag Morgon

Då var det måndag igen. Jag tycker helgerna springer förbi, men så har det väl alltid varit.
Vad skall man hitta på en dag som denna?
Jag ska försöka få upp min lillebror ur sängen för att vi har fått order om att bära in ved idag. Vi ser väl hur det går. Ikväll ska jag ner till stan för att träffa ett härligt gäng människor, närmare besämt ungdomsledarna som jag ska jobba tillsammans med på ett läger. Förut hette lägret kör- och teaterläger, så jag som teatermänniska brukade hålla i ett tema pass med teater. I slutet av lägret så brukade barnen framföra en musikal. Men då de gamla (de är inte så gamla som jag kanske får det att låta) ledarna som brukade hålla i allt detta hade sitt sista år förra året så blev det som ett helt nytt läger i år. Det blir ingen musikal, det blir mer sång och det kommer dessutom att bli ett gäng stråkare. Tema passen är borttagna, lägret blir en dag kortare och är dessutom flyttat till annan ort. Många förändringar, vilket jag är dålig på. Jag gillar inte när saker och ting PANG ändras, men jag jobbar på det. Så jag ser fram emot detta läger och hoppas att det kommer att bli en bra förändring.
Bilderna är från förra årets läger.
Här kommer några av våra fina ledare:
(Sara, Amanda, Joel och Johanna. Johanna kommer tyvärr inte vara med i år)

(Ludde)

(Erika)

(Jag)

Fanns tyvärr ingen bild på Cecilia Lind, men hon var med förra året och ska även vara med detta år.

Nu är det dags att börja stapla, Mors!

Resa bakåt i tiden...

Jag vill tillbaka till i förrgår, det fina vädret, alla glada studenter runtomkring, filten vid älven och sällskapet.

Morr'n

God Morgon Världen!
När man har små barn på besök är det tidiga mornar som gäller, så jag vaknade vid 4-5 tiden imorse när de klev upp, somnade sedan om. Blev en mix av att vakna och somna om fram tills kl 9 då jag bestämde att det var lika bra att kliva upp. Har nu ätit frukost och väntar på att se vad dagen har att erbjuda.
Här kommer lite bilder från igår:
(Leona)

(Simon och i bakgrunden Ragnhild)

(Malte)

(Matheo)

(Bröderna mina, Robert och Eric hjälper mammsen med veden.)


(Sedan hjälpte pojkarna Matheo och Malte mig att gräva en grav till min katt Pyret som blev överkörd för snart 2år sedan.)


Fin Främmen

(Bild från igår, där vi satt vid älven)
Har inte riktigt haft tid att göra ett inlägg förrän nu. Har  varit fullt upp med små busfrön.
Älsta brodern Robert är på besök från Luleå och har med sig de två yngsta, Simon och Leona och näst älsta broderns fru Ragnhild kom på besök med deras två barn Matheo och Malte. Så det har varit full fart och hög ljudnivå hela dagen, man blir ganska slut, men det är kul! Det hjälper inte direkt att man kom sig i säng först vid halv fyra på morgonen och vaknade före nio. Men det är så jag vill att livet ska vara, full fart och mycket att göra hela tiden. Sova får jag väl göra när jag är död.
Igår for jag iallafall in till stan med fem bussen, träffade på min vän Ludvig 'Ludde' när jag gick över torget så han hakade på hem till André. Satt hemma hos han ett tag och surrade, drog sedan ner till älven, brädde ut ett par filtar och njöt av solen. Det var helt underbart, jag fick verkligen sommarkänslan då för det är så det ska vara på sommaren bara ligga i solen på gräset(eller filt om man nu känner för det) och njuta!
Senare drog Ludde in till stan för att festa med några kompisar som tagit studenten och jag hängde hos André tills mitt i natten någon gång, gick sedan hem till mormor på a-torp och sov där. Åkte med Ragnhild och pojkarna i morse från stan hem till skogen igen.
Ragnhild och pojkarna har åkt hem nu, Roberts barn är påväg att sövas, ska snart få agera en levande baby monitor, eftersom Robert glömde deras hemma.
Men just nu sitter jag i mitt rum, kollar ut över gården och njuter av lugnet som infallit.
(Ragnhild och Matheo)

(Malte)

(Leona och Simon)

(Leona, Simon och Robert)

Pizza


Idag blir det pizza till middag, hemmagjord sådan.
Jag stod för degandet, mamma och Eric fixade resten. Nu väntar jag bara på att det ska bli klart i ugnen.

Sommarkänsla

Njuter av vädret med en bit av gårdagens tårta och en mugg kaffe.

Sol och Student

Det är soligt och underbart väder ute!
Jag är verkligen glad för dem som tar studenten idag att de får så bra väder och sen för att studenten är helt underbar. Jag hoppas verkligen att de njuter ordentligt nu, för man tar bara studenten en gång i livet. Jag skulle vilja ta studenten varje vår om det gick, det är så otroligt kul. Men jag antar att det inte skulle bli riktigt samma sak om man fick ta studenten varje vår, då skulle det bli som vilken skolavslutning som helst.
Saknar klassen! Vi hade våra upp och ned gångar, det finns ingen väg som är utan hinder, men vi klarade dem och kom ut starkare än när vi började. Det är så det ska vara! Jag hoppas att vi ses snart igen.
Jag har kommit fram till att det är otroligt många som jag känner som tar studenten idag, men jag är inte där och firar med dem. Idag är deras dag, jag kan fira dem en annan dag.
Idag ska jag njuta av att befinna mig på landet i detta underbara väder, blir dock att dra en sväng till stan med 16.00 bussen.
Vad ska ni göra en underbar Fredag som denna?
Dela med er, jag vill gärna veta. :)
Mors!
(Hittade inte igen bilderna från studenten, men det här är från skolavslutningen året före, några personer saknas dock)
Ni är bäst!

Slut

För ovanlighetens skull ska jag faktiskt gå och lägga mig i tid. Det har blivit extremt sena nätter, (typ 04.00-06.00) på senaste tiden och sen har jag klivit upp bara några timmar senare (09.00-11.00). Alldeles för lite sömn för min del helt enkelt. Så nu ska jag ta mysbäbisen (Kalypso) med mig och ta och sova.
Sov gott vänner, hoppas att ni hade lika fin dag som jag!
Mors!

Hemma

Nu har jag och bäbisen officiellt flyttat tillbaka in i rummet, skönt att vara "hemma" igen!

Tårta

Såhär blev det, inget speciellt men ändå fint. Lite sommrigt.

Födelsedag

Idag så fyller min kära mor år, det har firats med en dag på stan med mormor. God mat, trevlig shopping och underbart sällskap. Ikväll blir det tårtkalas och vi vet inte riktigt vilka som kommer, så det kan bli trevligt att se vad det dyker upp för typer. Säkert är iaf att Hans & Gunilla kommer.
Jag har fått den stora äran att garnera tårtan(tårtorna), lägger upp en bild på det sen.
Nu måste jag ta och käka så jag hinner med fika fixandet.
Mors!
(Julbild från 2005 på mamma och lillebror)

Klart!

Nu är taket klart och jag har städat och ställt tillbaka alla möbler. Finns dock vissa justeringar jag vill göra, byta ut lite möbler. Men det blir väl någon dag då jag har pengar att spendera på möbler.
Förresten vad tycks om mitt rum?
Jag älskar 1800-tals stilen, finns några möbler som inte passar in i stilen, men annars så är det nästan perfekt!
Kan ni se någon skillnad på bilderna, vilken är före och vilket är efter?
Jag tycker då att det är stor skillnad, det är mycket vitare och finare på ena bilden.
Men det kan hända att jag ser det så bra bara för att jag vet vilken som är vilken.
Nu ska jag nog ta och vila/sova lite innan det är dags att kliva upp igen, kl 04.00 för att vara exakt.
Mors!

Tiden är mogen..

..att påbörja mitt tak.
Det känns som taket aldrig tar slut, jag kommer nog få hålla på hela dagen, men så länge det blir fint är jag nöjd. Men vad är det jag gör med taket egentligen?
Jo det är så att vi har ett hyffsat gammalt hus, från början av 1800-talet om jag inte minns helt fel. På den tiden isolerade man husen med sågspån vilket gör att det ramlar ner sågspån lite titt som tätt i de springor som är mellan takbrädorna. Så därför ska jag spackla igen dessa springor så jag slipper vakna upp på mornarna med sågspån över hela min kudde, grejer eller kläder.
Det är därför jag har bott nere i vardagsrummet, för att slippa sågspånet och sen så orkade jag inte ta tag i det hela. Därav en irriterande moder som till sist "piskade" mig till att börja göra något åt saken.
Vilket man kanske inte uppskattade just i den stunden, men nu när jag väl har börja så känns det helt ok och jag kan tänka mig att jag kommer vara riktigt nöjd efteråt då jag äntligen kan få sova i mitt eget rum på min egna säng.
Nu är det lunchpaus iaf, sedan är det bara att fortsätta slava.
Btw jag har hittat världens bästa presenter till mamma som fyller 54år imorgon. (Jag och ålder är inga bra kompisar, så jag kan ha helt fel också..) Det tråkiga är bara att hon inte kommer kunna få dem i tid eftersom grejerna kommer nog inte att skickas förrän imorgon, så jag lär väl få dem på måndag. Men det är tanken som räknas, hon lär inte vara så sur när hon får se vad det är i paketet.
Nä nu måste jag fortsätta med mitt, men vad ska du hitta på idag?

Another rainy day

Idag blir det att fara till stan och träffa min vän André. Ska försöka övertala honom att se balingången och att kanske ta en liten promenad i regnet.
Nu måste jag pysa, bussen går på 10 min och jag är ute i sista minuten för jag råkade sova lite för länge.
Mors!

Kaffe

Dags för mig att mysa ner i soffan med en kopp kaffe och lite Fable :)
Night Folks!

mmm..

Det finns inget som är så gott som nybakat bröd!
Har bakat idag också, igår var det fraller och idag blev det tekakor, hela 64st. Fast nu är det bara 62 kvar eftersom jag och morsan smakade varsin.
Om morsan skulle öppna ett bageri lr konditori skulle hon bli rik. Finns ingen som bakar så goda bröd, kakor och tårtor som henne. Jag har tänkt tvinga henne skriva ner alla hennes recept i en bok åt mig. Men det jobbiga är att hon har ingen aning om hur många mått av vad det ska vara, hon "bara snör ihop" en deg eller smet. Om man ska baka något bröd som hon brukar göra så måste hon stå med hela tiden och "dirigera". Lite mer av det där och det där, nu är det lagom, nu ska du göra såhär och såhär. Man känner sig lite smått handikappad, men får man aldrig veta hur man ska göra så kan man inte göra det själv sen. Jag tror jag ska göra en videokokbok så ser man exakt hur det går till, men då måste jag skaffa mig dålda kameror, för hon skulle aldrig ställa upp att vara med på film.. Vi ser väl hur det blir, en kombination kanske.. Tål att tänkas på!
Nu ska jag tacka för mig, hoppas att ni hade en bra första dag på veckan.
Mors!

Efter regn kommer..

.. En otroligt fin grönska, vi har den absolut vackraste gården på sommartid. Jag skulle kunna bo på gården med gräsmattan som mitt golv och stjärnorna som tak.
Det är väldigt dålig och suddig bild dock, men vad gör man när man inte äger någon kamera och bara har datorn att fota med.
Jag önskar mig en superbra kamera i födelsedagspresent (som sis väljer ut såklart) och en specifik säng från IKEA som skulle passa perfekt i mitt rum. Men man får ju inte alltid det man önskar sig, så jag får vara glad över det gångna året och all kunskap och vishet jag samlat på mig. ;)
Min lilla bäbis är för övrigt ute på sitt första äventyr, men hon håller sig nära huset än så länge. Innan sommaren är över kommer hon att springa över åkrarna och i skogarna med de andra katterna och jaga sin egen mat. Men än så länge får jag ha henne på gårdsplanen.

Nom, Nom

Så här fina blev bröden och jag kan lova dig att de är riktigt goda!
Nu är det bara packetering kvar sedan är jag klar för dagen/kvällen.
Jag borde verkligen gå och sova nu om jag ska orka med morgondagen, men det är väldigt lockande att spela lite Fable 3 först.
Vi ser väl hur mycket ork jag har kvar..
Nighty night folks and sweet dreams.
Mors!

Konstverk

Då var jag klar med vedstaplingen, vad tycks?
Nä..Det var ju inte riktigt såhär det blev, men det hade varit coolt, måste nog testa det någon gång. Och klar blev jag inte heller, det syns nästan inte att jag har tagit ur högen och då höll jag ändå på i 1,5 timme. Jag får fortsätta någon annan dag. Gjorde för övrigt en jätte god soppa till middag, tänkte att det passade när man hade varit ute och jobbat i regnet. Nu håller jag på att baka bröd som jag ska vara till frukost för mina midsommargäster. Jag vet, det är långt kvar till midsommar, men det går att förvara dem i frysen och jag har dessutom mycket annat som jag måste hinna med innan dess. Det gäller att vara ute i god tid.
Imorgon blir det att baka mer bröd, funderar dessutom på att fixa till mitt rum, morsan har tjatat på mig i flera veckor, så det börjar väl vara dags. Jag tror hon är less på att inte få använda sitt vardagsrum.
Så är det någon som vill komma och hjälpa mig spackla taket eller bara kolla på och vara social så är det bara att kika förbi eller höra av sig.
Jag måste börja få ordning på alla mina saker som jag har flyttat från pappsen också.. Jag borde skriva en lista, annars kommer jag aldrig ihåg vad jag ska göra..
Det är för övrigt planerat att jag ska åka till New York nästa vår för att hälsa på min vän Fred och fira våra födelsedagar tillsammans eftersom vi fyller år nästan samtidigt. Men sedan får vi ju se hur det ser ut då också, kan hända att jag jobbar, inte har tillräckligt med pengar eller om det är något annat som förhindrar att jag inte kan åka. Men om inget kommer i vägen så kommer jag att åka. Jag taggar redan, det kommer att bli så kul!
Nä, nu är det bäst jag kollar till bröden, hörs senare.
Mors!

Ved

Nog för att jag älskar regn och att vara ute och gå i det, men jag kände inte för att ställa mig och stapla ved i spöregn utan några vattentäta kläder.. Men jag antar att jag inte har något val, den staplar ju inte sig själv. Vilket är synd, den borde lära sig det.
Jag undrar om det finns något eluttag där ute i boden så man kan få lyssna på lite musik iallafall.
Lite socialt sällskap skulle inte skada heller, så är det någon som känner för att vara social så är det bara att komma ut till mig. Jag kommer inte tvinga någon att bära ved heller, så det finns inget att frukta.
Jag var för övrigt ute på min regnpromenad i natt, det blev ca 7,6km långt. Var genomblöt och iskall när jag kom hem igen, men annars var det hur mysigt som helst. Det hade varit perfekt om jag haft regnkläder på mig, men de ligger bland alla tusen flyttgrejer, kände inte för att spendera några timmar och söka igenom allt.
Det är väl bäst man sätter igång med veden då.
Mors!

Regn

Funderar på en promenad i det underbara vädret, finns inget mysigare än en promenad i regnet!
Någon som vill följa med?

Suck..

Spelar mitt älskade spel Fable 3 på xbox, tror ni inte att spelet buggar och det finns inget annat att göra än att börja om från början, och jag som nästan hade klarat ut spelet, störande!
Design © Evelina Bergquist | EVVELUNA †