Regn, ljuva Regn!

Sitter vid mitt myggfönster, ser, hör och känner doften av det underbara regn som faller.

Mys

Sov otroligt bra i natt, vände på mig så jag låg med huvudet vid det öppna fönstret och lyssnade på ljudet av regn som smattrade mot taken. Underbart!
Nu har broder Niklas och pojkarna kommit på besök och blir här till på tisdag. Trevligt, trevligt.
Sitter just nu och myser med Matheo framför datorn, ska nog se något tecknat.
Mors!

Rosa & Orange

Jag döör, mamma har köpt en rosa toalettsits med katter på! Vad är det för fel på en vanlig hederlig VIT toalettsits!? Jag tror jag ska ta och gömma den i någon håla i skogen där hon aldrig kommer att hitta åt den.
TVI för rosa, det är den fulaste och jobbigaste färgen ever, näst efter orange förstås. Orange är faktiskt snäppet värre. Men kombinationen av orange OCH rosa är ändå värst. Det jobbigaste är att det är en kombination min mor gärna och ofta gör.
De färgerna ska inte existera i mitt framtida hem.
Nu över till något helt annat, jag har sovit hur bra som helst i natt, jämfört med föregående nätter. Kunde t.o.m ligga ner i sängen och sova utan att få andnöd. Woho!
Thanks Jes!
Nu är det bara döden-hostan, snuvan och trycket i skallen kvar att bota. 
Det blir alltså mycket vila och te som gäller idag.
Mors!

Angels

There are no Angels.
All of us have faults and flaws.
No one is without sin, No one is perfect,
We are no Angels.
We are Humans

Sis

Har nu sovit i gungstolen några timmar och kan meddela att det var var skönare än vad jag hade väntat mig. Det gick hur bra som helst med andningen också, woho!
Det blir nog att ringa sis nu och höra vad det är för äventyr de håller på med. Det hade vart kul om man hade kunnat hänga med, men så går det när man bor ca 120mil bort. Får kanske se till att befinna mig närmare nästa sommar eller så får de helt enkelt se till att befinna sig här.
Mors!

Finally!

Äntligen! Nu har jag ett stort och fint myggfönster, som passar perfekt! Och ett lagat skoställ, Tack pappa!
Det är tur man har en händig far som äger rätt prylar.
Som tack fick han en klippt gräsmatta, tur att han har en åkgräsklippare, annars hade jag inte överlevt. Man hade kunnat trott att det var höst idag pga av mitt klädval, men icket sommar och böljande hetta. Men är man sjuk så är man! 
Nu är det dags att bränna lite baciller med hjälp av pepparsås, hoppas att Eric har fått krydda den, för då kommer den vara galet stark.
Sedan hade jag nog tänkt försöka sova lite eftersom jag har sovit max tre timmar i natt och det har inte varit många timmar nätterna före heller. Blir nog gungstolen i natt måste sitta och sova, kan inte andas annars.
Mors!

Someone told me it was Thursday

Det är så störande när man har gjort ett bra och långt inlägg och sen så fuckar sig blogg.se och sen försvinner allt!
Jag iaf varit duktig idag och gjort massor med saker trots att jag är sjuk. Tex städat, skruvat upp hållare för gardinerna, satt upp vägg prydnader, kört ut grejer i frådet, tvättat och bäddat nytt i sängen. 
Förtjänade sedan att ta det lite lugnt, så jag spelade kort med mamma och Janne.
Jag måste komma ihåg att mäta mitt fönster innan jag går och lägger mig. Varför?
Det kan ni ta och fundera på!
Mors!

Onsdag, tror jag bestämt.

Har idag varit i Luleå på dubbeldop och två-års kalas trots att jag är sjuk och jag är glad att jag for, för det var riktigt trevligt. Busade och myste med alla småknattar. 
Det var tänkt att jag skulle följa med broder Niklas och hans familj hem efter vi var klara i Luleå, men då jag blivit sjuk och de bortbjudna imorrn så bestämde jag mig för att skjuta upp det till en annan dag.
Imorgon blir det bestämt städning av mitt rum, ser just nu ut som om någon har gjort inbrott och vänt upp och ned på allt.
Vi får se vad jag blir till att göra på kvällen, funderar på att fara till stan en sväng, någon som har lust att ses? Bara att höra av sig!
Nu avrundar jag dagen med bland det bästa man kan se, nämligen Bamse!
Mors!
 

Life as it goes

Då har man varit på premiärbesök hos pappsen och Maria igår. Det såg helt ok ut. Skulle vilja hyra deras källare, skulle bli en perfekt etta. Men det kommer ju inte hända, men man kan ju alltid drömma. Det är ju inte så dumt ute i skogen, trivs väldigt bra här. Lugnt och fridfullt, dock väldigt långt till det mesta.
Hade för övrigt väldigt trevligt igår, det är alltid kul att träffa släkten. Speciellt mina kusiner från Småland, det är fem år sedan vi sågs sist. Det roliga är att oavsett hur långt det var sedan vi sågs sist så märks det inte av, vi har lika kul ändå. Samma sak gäller kusinerna från Ånäset, vi har alltid kul ihop.
Det var anledningen till att jag valde att åka med till stan efter släktträffen/kalaset, för att mina kusiner från Småland, Gustav och Oskar och de från Ånäset, Tobias och Jakob skulle med dit. Jag ville hinna umgås med dem lite mer eftersom det blir så sällan.
Kom tillbaka från stan idag vid ett, då var det bara skynda sig att börja med bakningen till dopet imorrn, för att sedan hinna börja med middagen till mina gäster. Vilket var Erika och Evve. Det blev en lugn och mysig kväll.
 
Det har blivit dags att sova, men får inte riktigt ron till det trots att jag är helt slut efter två veckor med lite sömn. Det beror dels på spindlarna som kan komma fram under natten och dels på tusentals tankar om allt mellan himmel och jord som snurrar runt i mitt huvud. Vad som har hänt, vad som händer och vad som kan komma att hända. Saker jag säger och gör, sådant jag stör mig på, som jag måste ändra på och de jag inte har någon aning om hur man gör eller kan påverka. Allt snurrar runt. Minnen, underbara och hemska, kan man sudda ut vissa och framhäva andra?
 

What's up with all the Spiders?

I'm back!
Trästocks var helt ok, lite kallt men väldigt trevligt folk. 
Väntar just nu på att mina fötter ska läka och gå tillbaka till sitt gamla icke smärtsamma själv. Men, "är huvudet dumt så får kroppen lida", eller som min vän Alex sa: "Är huvudet dumt SKA kroppen lida!". 
Jag har en bra fråga, hur fasen får man bort rädslan av att spindlar ska komma och grypa in i öron, näsa, mun osv när man sover?
Sedan morgonen jag vaknade av spindeln som sprang över mitt ansikte kan jag inte sova längre. Jag hade precis börjat komma över min spindel skräck lite och sen så hände det. Jag fick precis en lite hjärtattack till. Nu när jag satt här och skrev, tror du inte att det kom en svart äcklig spindel springades mot mig över täcket!
Vad är detta!?
Jag brukar aldrig någonsin ha spindlar i mitt rum och nu helt plötsligt kryllar det av dem.
Jag ska anställa någon som städar igenom varenda liten millimeter av mitt rum och ser till att alla spindlar försvinner och sedan ska jag hitta något bra medel som de inte tål så de inte ens vill komma in i mitt rum!
Någon som vet av något sådant medel?
Nu är det dags att fly mitt rum och in i duschen. Ska på min farbrors 50-års kalas snart. 
Kom gärna och rensa spindlarna medan jag är borta!
Mors!
 

Why is it spinning..?

I can see the sunrise,
as I fall asleep..

Dreams

Dreams can make you fight harder,
Dreams can make you fall harder,
Dreams can make you stronger,
Dreams can make you weaker,
Dreams can take you away from this hard world,
Dreams can make your hole world crash down,
Dreams can be scary,
Dreams can be lovely.
If there is one thing I'm certain of, it's Dreams.
Their importance in our life no matter if they are good or bad. We need them.

Tejp & Gräs

Drog som sagt till Pite i lördags och hängde på Tejp, vilket är ett kristet ungdomsläger. Det var otroligt bra, var kul att få träffa massor av vänner man ser alltför sällan och även lite nya människor. Kvällsmötet var dessutom helt fantastisk! Ibland får man dock tillrättavisningar som man helst hade velat vänta med. Men jag antar att det finns en mening med det också.
Dagen efter var det familje/släkt träff på kanotudden i Ursviken där vi hade väldigt trevligt och det hela avslutades med mjukglass i bergsbyn. Sedan kom finaste Evveluna och hängde med mig hos mormor fram till det att jag skulle åka hem till skogen igen. Det var riktigt trevligt och mysigt måste jag säga.
Igår fick jag ett lite otrevligt uppvaknande, vaknade nämligen av att en spindel sprang över mitt ansikte. Jag kan lova  att jag var klar vaken efter det och det var ingen risk att jag skulle somna om.
Halv tre kom min fina vän Erika Kågström och hon blev kvar till elva tiden. Det blev mycket prat och serier.
Denna dag har jag roat mig med disk, gräsklippning, gräsklippning och gräsklippning. När jag inte klippte gräs så fixade jag med gräsklipparen som hade lite fnatt nu och då.
Vilket jag kommer att göra imorrn på förmiddagen också. Jag hoppas att jag hinner klart då eftersom på eftermiddagen bär det av mot Storkågeträsk på fina gamla bettan (suzuki k50). Annars har jag torsdag förmiddag på mig också. Nu blir det att ta det lite lugnt framför tv:n tills det är dags att sova. Jag hoppas att jag slipper spindlarna i natt.
Jag har för övrigt kommit fram till att jag ska skjuta upp mitt sommar projekt lite eftersom jag har något som är viktigare att få gjort. Ett myggfönster så jag slipper spindlar som klättrar in genom fönstret.
Blir nog att börja på det på måndag eftersom hela helgen kommer att spenderas i stan på Trästocks! 
Mors!

'Pitä'

Drar till Pite imorrn/senare idag.
Uppdaterar mer senare.
Mors!

Sista dagen

Börjar dra ihop sig, snart börjar sista arbetsdagen för i sommar.
Men först ska vi till strandudden för ett dopp, lekar och andakt på flytbryggan
Ha en bra dag gott folk.
Mors!

NyStröm

Värdet av enkla och små saker och gester har jag nog inset först nu, efter snart två veckor hos familjen Nyström. Att säga Godmorgon till varandra när man kliver upp eller önska varandra en God Natt innan man går och lägger sig. Säga Hej Då när man far iväg och Hej när man kommer tillbaka. Hjälpas att med saker och ting. Men framförallt vara glad och positiv i sitt bemötande med varandra och andra människor, oavsett om man har haft en lång och jobbig dag.
Jag tror aldrig någonsin att jag har känt mig så välkommen och precis som vilken familjemedlem som helst, trots att vi inte ens är släkt. Jag har nog inte heller skrattat eller utstrålat så mycket glädje som jag har gjort under dessa två veckor. Den typen av glädje som går genom hela kroppen, som inte bara syns på leendet utan även i hållningen och att det glittrar i ögonen. Jag har aldrig förut varit med om denna otroliga glädje som fyller hela ens sinne och som aldrig verkar ha något slut. Förut förstod jag inte vad folk menade när de sa att man kunde se hur det glittrade av glädje i en persons ögon, men nu vet jag vad de menade.
Jag vill aldrig sluta glittra i mina ögon, det är det som håller dem vid liv.
Tack hela fina familjen Nyström för att jag fick bo hos er, jag skulle göra om det närsomhelst igen!
Nu har det blivit dags att stänga in glittret för natten.
Sov gott alla människor där ute!
 
 

Kväll

Var så sjukt trött igår att jag orkade inte göra något inlägg så det kommer idag istället.
Efter jobbet igår så var det min tur att göra middag hos Nyströms och jag bjöd på bandspagetti och en pastasås med tonfisk och en med grönsaker för dem som inte ville ha tonfisk. Det blev riktigt gott och uppskattat. Sedan var det dags för en brännbollsmatch på frusplan som befinner sig på malmbacka. Eftersom förlora inte finns i mitt lexikon då det gäller brännboll så var det ju lugnt, mitt lag vann med 90-51 eller om det var 90-61. Men stor vinst blev det i alla fall och jag blev riktigt nöjd. När brännbollen var slut så drog hälften och vi som var kvar bollade "gris" med en fotboll, fast man får bara passa den vidare genom att använda fötter, ben, bröst eller huvud. Så man kan alltså säga att det var typ fotbollsregler. Gissa vem som vann det.. Jag såklart! Det blev att vi stannade kvar lite längre efter det och surra på lite om allt möjligt och toka oss lite också.
Idag var det jag som skulle göra middag igen, men jag hade helt glömt bort att jag skulle jobba extra idag. Så när jag slutade kl 16.00 så for jag direkt till ica, handlade in det som jag glömt handla tidigare och for sedan direkt hem till Nyströms för att göra maten. När jag var klar med maten så for jag tillbaka till EFS där jag kastade i mig en matlåda, sedan var det dags att börja jobba igen. Lite stressigt kanske, men har man lovat så har man.
Jag borde egentligen ta och sova nu, men jag är för pigg och har energi som jag inte vet var jag ska placera.. Ska nog ta och lära mig några låtar sedan ska jag sova.
Börjar nio imorrn, så det gäller att det inte blir försent.
Hoppas att alla har haft en toppen dag!
Mors!

Tankar, samtal & drömmar

Jag har haft en otroligt skön kväll!
När jag kom "hem" från jobbet just före åtta, så satte jag mig bredvid Miriam i kökssoffan och vi började prata. Till en början var det bara vardagliga och lite roliga saker, sedan ledde det vidare till alltmer seriösa och djupa ämnen. Samtalet fortsatte även när Markus kom hem och pågick fram till ungeför halv ett. Det är bland det bästa jag vet, långa och djupa samtal.
Jag har nu en hel del att tänka och fundera över och det finns nog ingen bättre plats för detta än i mörkret och i Miriams säng. Så jag ska bege mig iväg in i tankarna och sedan vidare in i drömmarnas land.

Drömmar

Ligger i sängen som jag fått låna av Miriam medans jag är här och funderar på om jag borde kliva upp snart. Sängen är så otroligt skön och jag finner att det är lättare att tänka när man ligger här själv i mörkret. Ska kliva upp snart, men inte riktigt än. Vill drömma lite till.. och sortera mina tankar.

Rain

Are there anything that's more lovely to fall asleep to, than the sound of rain?

Sol, moln & jobb

Idag är det sol med lite moln som gäller i Norrland. Men det är fortfarande väldigt varmt i luften. Idag är det arbete som gäller. Börjar jobba kl 17 och fram tills dess ska jag ta tag i bilderna som jag måste redigera till jobbet. Hoppas att det tar lång tid, för jag får räkna den tiden som arbetstid, ganska nice.
Har hunnit en sväng på ica med Ellen och handlat in lite basic grejer och lite till matlagningen som jag ska stå för på måndag. Jag ska även göra mat på Tisdag men vet inte riktigt vad ännu, något vegetariskt ska det bli iaf.
Back to work innan det är dags att dra till jobbet på riktigt.
Ha en toppen dag, gott folk! :)

Sommar & Sol

Idag är det en ledig dag och strålande väder, underbart!
Den spenderas i gott sällskap.
Funderar på att sola lite, är dock mer sugen på att spela lite volleyboll och dra iväg till strandudden och bada. Vi ser väl vad som händer. Allt är möjligt!
Hoppas att ni får en lika fin dag som jag.
Mors, Folks!
 

Hem


Hey Folks!
Har varit utan internet i snart en vecka nu, därför har jag inte kunnat uppdatera och det har hänt endel sedan jag skrev sist. Jag bor nu hos familjen Nyström i Boliden och ska göra det i två veckor, det är för att jag ska kunna jobba klart på SOKY. Det är bara andra dagen här, så de har inte hunnit bli less på mig ännu. ;) Nä, men jag tror att det kommer att bli två riktigt bra veckor.
Har varit på stadsfesten i helgen och haft riktigt kul med allt folk jag träffat, har hängt med Erika och det ledde till årets första dopp, jag kan då säga att det var inte en skön simtur, iskallt! Man kan inte tro att det är Juli. Sedan hälsade vi på Farfars ett tag, pratade om gamla tider och fikade. Jag hade otroligt trevligt och ville nästan inte fara där ifrån, men jag får fara tillbaka och hälsa på snart igen. Detsamma gäller mormor, har inte riktigt hunnit umgås så mycket med henne, så jag får fara och hälsa på snart.
Igår så lämnade jag ifrån mig nyckeln till huset där jag bott i 20år, där jag egentligen har hela mitt liv. Har inte tänkt på det så mycket, var bara less på huset och allt annat med Boliden. Men igår när jag skulle gå hit till Nyströms så kom jag på mig själv med att vara påväg "hem" och när jag såg någon annans bil på "våran" gård, dörren öppen med någon annan i huset, så högg det faktiskt till i bröstet på mig och en plötslig sorg kom över mig. Jag vet inte varför, men samtidigt gör jag nog det.
Jag hatade det där huset, gården, all skit, jag var så less! Men samtidigt så är det en del av mig, mina rötter, mitt ursprung och jag har hela mitt liv i det huset, det dåliga och det bra. Så även om jag bara har kunnat se det dåliga så fanns det ljusa och bra saker, och det är det som jag kommer att sakna. När jag i mitt undermedvetna insåg att det kommer aldrig att bli så igen, att möjligheten var borta, att den tagits ifrån mig, det var då det högg till. Den grund jag stått på, hur hålig den än varit så var det iallafall en grund, men den rycktes bort under mig. Vad kommer att hända nu, allt har förändrats, alla har förändrats, ingenting är säkert längre...
Det är lite så det känns, men allt löser sig alltid, så det finns ingen anledning att oroa sig. Det är säkert bara jag som överreagerar dessutom.
På ca 1,5 timme är det dags för volleyboll med Familjerna Nyström, Walter och lite annat folk. Det kommer nog att bli jätte kul! Dags att bunkra upp med lite vatten, känner att huvudvärken är på g.
Hoppas att ni haft en bra dag och kommer få en bra kväll! 
Mors, Folket!
 
Design © Evelina Bergquist | EVVELUNA †