Nu börjas det igen

Idag är lite av en slö-dag. Inte slö för att jag slappar utan slö för att jag tvättar, ska uträtta lite ärenden och städa i mitt lilla rum. Jag känner mig alldeles seg i huvud och kropp men det måste göras. Det börjar även att flaxa runt lite fjärilar i min mage inför morgondagen. Jag vill kunna allt och göra rätt direkt! Men lite svårt att kunna allt om ett jobb som man aldrig gjort förut och en tjej som man inte lärt känna ännu. Det kommer att bli jätte bra och kul, det vet jag. Men jag är lite rädd för att göra bort mig, sätter så stor press på mig själv. Jag tänker att jag måste klara allt på första försöket och att det måste bli perfekt! Men det är klart att det går ju inte och jag förstår ju att de inte kräver av mig att jag ska vara perfekt från början. Men jag vill visa att jag kan och vill och att jag är rätt person för det här jobbet. Det sista man vill är att de blir besvikna och inte vill ha kvar mig.
Håll tummarna för mig att det här ska gå bra!

El Perro!

Då har man varit på två lagom långa skogspromenader med hunden. Den ena blötare än den andra. Men det var trevligt och uppfriskande. Planen är att ta så många och långa promenader som möjligt per dag, dels så behöver jag motion och sedan så kan hunden behöva trötta ut sig lite mer. Dessutom så har jag passat på att spana in lite olika områden som jag tänkte skulle passa för fotografering. Jag har tänkt flörta hit min kära vän Alex till våren/sommaren och dra med henne plus hennes kamera ut i skogen för lite fotografering. Känner att jag skulle vilja springa ut i skogen redan nu och fota, men det går ju lite dåligt. För det första så är Alex inte här och för det andra så börjar det att vara alldeles för blött och kallt. Ett till plus med att vänta till våren/sommaren är att jag lär vara fit for fight!
Vi ser väl hur det går, ska ju passa både för mig och henne. Sedan så har jag ju en hel drös med människor som jag vill ska komma ner och hälsa på, funkar ju inte riktigt att alla kommer samtidigt.
Kära bff Vickan, Evveluna och Julia m.f måste också komma ner och hälsa på. Fast Evveluna har ju fått privilegiet att få speciella, personliga och handskrivna brev, det har inte resten vänkretsen. Men det kan ju även bero på att jag delar olika intressen med olika vänner, man har lite olika relationer till olika människor helt enkelt.
Varför började jag mumla på om det här..? Det är en riktigt bra fråga som jag inte har något svar på. En gissning är dock att mina fingrar ville skriva av sig lite så det blev som en konstig soppa. Det kan behövas det med ibland.
Aja, nu ska jag sluta innan jag spårar ur ännu mer.

Btw är det någon i närheten som har lust att ta en promenad någon dag så är det bara att höra av sig.

Mors!

.

I'm allergic to all of it

På Torsdag smäller det!

Har nu varit på en arbetsplats träff. Riktigt trevligt att träffa alla assistenter. Lite klokare blev man också, känns som att man har lite mer koll på läget nu. Känns även otroligt skönt att mitt första arbetspass som jag kommer att gå bredvid kommer att vara med Åsa. Fast samtidigt så verkar alla de andra assistenterna hur schyssta som helst. Så detta kommer nog att bli hur bra som helst!
Nu är det bara att ladda upp batterierna till på torsdag så jag kan lagra all information.

...

Ibland så förstår jag mig verkligen inte på mig själv. Jag kan göra eller säga saker utan att riktigt veta varför. Jag vill veta hur jag fungerar. Men hur gör man det utan att över analysera allting?

Mardrömmar

Jag hatar mardrömmar!
Det är vad hela min natt har bestått av..
Jag hoppas att dagen blir bättre..
Har onda föraningar, men det blir alltid så efter dåliga drömmar. Jag går på helspänn och tror att något hemskt kommer att hända när som helst.
Fy, man borde förbjuda mardrömmar. Hur nu det skulle gå till vet jag inte..

Kamp Åsna

Ibland så har jag otroligt bra flyt men det finns även tillfällen då det går betydligt sämre. Det känns som att jag är inne i en sämre period. Det mesta verkar gå emot mig just nu. Har fruktansvärt ont i länd ryggen som inte vill släppa vilket gör att jag sover dåligt och ger mig en begränsad rörlighet. Jag har fått ont i vänster knäet, vilket känns när jag anstränger mig eller om jag råkar vrida mig lite konstigt. Typiskt att jag ska börja få problem nu när jag ska börja med ett väldigt fysiskt jobb. Men jag ska göra mitt bästa för att det ska gå över och i annat fall så är jag ju envis som en åsna. Så på något vis så kommer det att fixa sig. ;)
Jag är inte den som ger upp i första taget.
Träning och vila ska nog lösa problemet. :)

En Fin, Brun och Rutig Bok

Solen skiner.
Funderar på att ta en tur eller två i skogen idag. Hunden kan behöva springa av sig lite och jag kan behöva komma ut, dels för att motionera men även för att rensa och sortera tankar. Bort från civilisationen, ut i friska luften och in i lugnet.

Borås

Nu har jag anlänt till min nya bostadsort, Borås.
Jag kommer förhoppningsvis bo här iaf minat ett år framöver. Men vi ser väl.
Imorgon kommer det att ordnas ett månadsbusskort så jag kan ta mig fram med buss överallt. Kommer att ringa Marika på Move & Walk och meddela att jag har anlänt så vi kan boka in ett anställningsmöte eller vad man ska kalla det. Ett möte där vi ser över min anställning och skriver kontrakt.
Ska även handla in lite fönödenheter, typ mat, deo och schampo. Motionera mig själv och hunden.
Finns säkert fler grejer som jag ska göra, men kommer inte på något mer just nu. Uppdaterar er väl vad som sker här i Borås.
Är f.ö sjukt taggad på att få börja jobba snart! :D

Snart så..

Jag känner att jag suger på att uppdatera just nu. Men för tillfället så väljer jag att lägga min tid på annat. Jag gissar att de kommer att komma igång igen om några dagar, kanske en vecka. Det är bara att hålla utkik så märker ni när det trillar in något inlägg.
Jag gissar att de flesta vet vad som händer efter helgen, men jag har bestämt att inte skriva om det förrän allt i sin ordning eller vad vi ska kalla det.
Jag kan dock säga att jag är sjukt taggad på helgen!
Mors!

Ånglok och andra transport-medel

Har legat halvdöd nere i källaren sedan städningen på pingst lördag natt/söndag morgon. Sjuk och värk i hela kroppen. Det känns som om jag har blivit på körd av ett ånglok..
Idag är lite bättre, jag har kunnat gå i trappan utan att vilja gråta av smärta. Yey, for me!
Det börjar närma sig, nervositeten börjar pirra i magen, förväntansfull, glad, men det börjar krypa fram lite tvivel, oro och frågor... Men det är bara att trycka bort det, jag vet att ingenting är omöjligt med lite hjälp av min käre vän Jesus. :)
Det kommer att gå bra! *pat, pat*

Tjepnisse?

Var med om en jätte random grej nyss..
När jag hade klivit ut ur duschen så upptäckte jag att det var något mellan mina skuldror. Där satt en bit frystejp och på tejpen stod det Fredrik med stora bokstäver. Jag fattade inte hur den kunde hamnat där eller var den kom ifrån.
Den enda logiska förklaringen jag kom fram till var att den måste ha suttit på kåpan jag hade på mig igår och sedan fastnat på mig.
Eller så kanske de finns en liten frystejps nisse som springer runt och tejpar olika namn mellan folks skuldror, vad vet jag. :P

WAKE UP, JOY IS HERE!

Ikväll smäller det!
Ikväll drar "Joy is here" igång, kl 20.00 på pingst är första konserten. Andra och tredje är imorgon(lördag) kl 16.00 och kl 20.00. Det kommer bli hel grymt! Vi har kanon bra musiker, vi har en av Sveriges bästa soulartister, nämligen Samuel Ljungblahd och vi har världens bästa körledare, Gustav Jacobson!
Kören består av ca 120st glada ungdomar (varav en är jag).
Detta vill ni inte missa!
Biljetter går att köpa på EFS- eller pingstkyrkans expedition. Det går även att köpa på plats före konserterna. 100kr för barn och skolungdom och 150kr för vuxen. Barn under 6 år går in gratis.
Jag hoppas att vi ses där!

Vad är Verkligt?

Jag är ju en tänkare och drömmare.
Jag tänker mycket på hur livet kan komma att se ut.
"Om jag gör såhär nu, hur kommer det att påverka min framtid, bra eller dåligt?"
"Vad skulle jag göra om jag hamnade i en sån här situation?"
Eller smarta saker man borde sagt i en viss situation men som man kom på först senare. Samtal eller saker man borde ta tag i och göra men som aldrig blir. Inte i verkligheten iallafall. Jag kan göra det om och om igen i mitt huvud, tillslut är det nästan så att jag tror att jag har haft det där samtalet eller gjort den där grejen jag tänkte. Eller att man går igenom och förbereder sig i sitt huvud, ser situationen framför sig men sedan när man väl är där så ser det inte alls ut som man föreställt sig och man blir stum. I huvudet sägs det om och om igen men utåt blir det mest bara en massa, "eeh...asså...eeh...jag vet inte..eeh..asså...eeh...jag vet inte hur man pratar..." och man tänker för sig själv, "varför kan jag inte bara säga det, varför ska det vara så svårt!?"
Drömmar.
Jag har massor av drömmar också, storslagna och underbara drömmar! Som vilken människa som helst.
Men det är samma där. Det händer inte mycket i verkliga livet men i mitt huvud, där är det full rulle. Alla drömmar går i uppfyllelse och allt blir som jag tänkt det, helt perfekt alltså.
Det hela resulterar i att jag drar mig undan från omvälden, isolerar mig och har tillslut inte koll på saker och ting. Vad är det för dag, när på dygnet är det, har jag gjort det där eller tänkte jag bara att jag gjorde det, var det så det hände eller var det bara jag som hittade på, vad är på riktigt och vad har jag hittat på själv?
Jag kommer att befinna mig på ålderdomshem innan femtio, har jag otur, innan fyrtio. Senil-dement.
Nä kanske inte, men ibland funderar man ju vart man kommer att hamna, när man är som mest förvirrad och glömsk.
Det är iof bra men bra inlevelseförmåga och fantasi ibland.

Två

Tankar, olika filosofier och teorier smyger sig fram på natten. Både dåliga och bra.
"Efter två på natten händer ingenting bra."
Det stämmer in väldigt bra på mig. Det är då som alla olika tankar och teorier börjar vända och gå i fel riktning. Tanken är att man ska ligga och sova då, vila ut sig inför nästa dag. Det är inte meningen att man skall vara vaken och brottas med sig själv.
Ibland går det inte att undgå men jag ska göra mitt bästa och därför säger jag god natt nu.

Wow..

.. Det helt otroligt! Jag slutar aldrig att förvånas över hur stor, god och mäktig vår Gud är!
Denna kväll var helt underbar och jag vill aldrig någonsin glömma den!
"- Du och Jag Jesus, Du och Jag!"

Hemresa

Det har blivit dags att fara hem. Det har varit en kort men trevlig vistelse i Borås. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka snart.
Har precis avnjutit en sallad och kaffe med min far på Arlanda. Det märks att vi kommer från olika klimat. Han solbrun och klädd i svala kläder och jag blek och vinter klädd.
Kommer att anlända till Skellefteå kring midnatt.
Har inte saknat staden... Men människorna. Det är alltid människorna man saknar.

Design © Evelina Bergquist | EVVELUNA †