God Morgon!

Blev mer gjort i skogen än väntat. Plockade nämligen 17liter krusbär, jepp 17 LITER. Det är inte illa pinkat, som pappa brukar säga. Hann ned till stan precis i tid till kören, blev dock inte så mycket övat. Hängde istället med min kära vän Ludde som hade en väldigt dålig dag. Jag, Ludde och Manne drog hem till mig efter kören och satt nere i gillestugan och snackade om allt möjligt mellan himmel och jord. När Manne skulle dra hem bestämde vi oss för att ta en promenad och följa han en bit på vägen, sedan bar det av ned mot älven. Satt där och surrade ett tag, vi kom sedan fram till att vi båda var väldigt hungriga så det blev makaroner hos Ludde. Satt där och surra, glodde lite på burken och fulade oss vid datorn. Vid två så kom vi på att det kanske vore en idé att sova, spec eftersom Ludde skulle till skolan idag, så jag tog soffan.
Vaknade kvart över sju i morse och Ludde en halvtimme senare, följde han mot skolan och fortsatte sedan min vandring hem.
Känner mig sjukt trött, men det känns bara onödigt att gå och sova nu när jag ändå har klivit upp. Så det blir att hålla ut och försöka att hitta på saker att sysselsätta mig med.

Hem, ljuva hem.

Har varit sjukt dålig på att göra inlägg nu på senaste, har väl helt enkelt prioriterat annat. Jag ska iaf bege mig ut till skogen ikväll, men kommer tillbaka till stan imorrn, ska nämligen bara hämta lite grejer inför helgen. Det kommer faktiskt bli skönt att få sova en natt hemma i min egen säng. Andas den friska lukten, känna lugnet och friden.
Dags att pysa, mors!

Här & Nu

Nu blir det att rycka upp sig, ny vecka med nya möjligheter. Glöm det förgångna, skit i vad som kan hända i framtiden, lev i nuet!

Äventyr? JA, Tack!

Har precis kommit hem från en trevlig kväll på blåhuset. God mat, gott sällskap och mycket surrande, speciellt ifrån mig.
Det var som om det inte gick att få stopp på mig, enda gången jag inte sa något var då jag tuggade maten. Det var nästan så de andra trodde jag var onykter, men de vet ju om att jag är nykterist.
Men det beror på att jag har sovit max två timmar i natt, då blir jag så, över speedad och surrig. Det går inte att få stopp på mig, jag säger och gör precis vad jag vill och känner för.
På ett sätt är det ganska skönt att kunna säga och göra vad man vill, men samtidigt så kan det bli för mycket. De i ens omgivning kan bli less. Men då får de säga till så får man se till att hålla tyst.
Det är just när jag är såhär övertrött och lycklig som jag vill fara ut på äventyr och hitta på bus. Men alla andra brukar vara för trötta och orkar inte och sitter hellre hemma vid tv:n eller datorn.
Tror jag ska försöka få tag i nån som vill hitta på galenskaper tillsammans med mig i natt. Vi ser väl vad som händer, dags att gå på jakt!
Bara att höra av sig till mig ifall ni blir taggade att hänga på.
Mors!

Nu kör vi!

Tre i rad kan ju vara trevligt, men inte när det gäller dagar med huvudvärk. Men det går nog över snart. Idag har jag absolut inget planerat så det är lite drygt, jag har dock en levande mobil igen, woho! Har inte hittat sladden än, men fick låna Marias laddare. Nu gäller det att jag håller mig till folk som har iPhone laddare så jag inte blir utan ström. Kan bli en rolig utmaning. På tal om utmaningar så går det inte så bra med den här äta nyttigt och träna utmaningen. Har inte blivit mycket träning här. Jag får mina träningskläder och skor levererade av min mor imorrn så då finns det absolut ingenting som hindrar min träning. Finns ingen möjlighet att skjuta upp det längre, lika bra det för jag behöver verkligen börja förbränna lite dövikt.
Det vore jättekul om ni ville hänga på och träna, det är alltid roligare med gruppträning än att träna själv på varsitt håll. Det är bara att höra av sig till mig om ni är taggade att hänga på och träna. Gå, springa, styrka, vad som ni än känner för, jag är på.

Where to put your trust?

Sometimes you want something solid to put your trust in and what's more solid than metal

Strandad

Det var tänkt att jag skulle vara med min käre bror Niklas idag och pojkarna, men har fortfarande inte hittat den där sladden så jag kan inte ringa honom. Min lillebror har ju en mobil, men är utan pengar så jag kan inte ringa från den heller. Det finns dessutom ingen hemtelefon här. Jag har alltså ingen möjlighet att kontakta min bror, men om han är smart så kommer han ihåg att Eric är här och ringer på hans mobil.
Det som suger ännu mer är att jag vaknade med en huvudvärk i morse och den har fortfarande inte försvunnit. Så även om han kommer på att han ska ringa till Eric så kan jag inte komma och umgås med dem, för så fort jag rör på mig snabbare än snigel fart känns det som om huvudet ska sprängas.
- Yey, for me!
Det är värsta är om de går hemma och väntar på att jag ska komma eller höra av mig men jag gör inte det. Det sista jag vill är att göra pojkarna besvikna..
Det bästa vore om både Niklas och pojkarna har glömt bort att vi ens skulle ses idag. Jag hoppas på det, för då har jag inte förstört deras dag iaf.

Leta, leta..

Har fortfarande inte hittat den där fördömda laddaren. Det var ju typiskt att den skulle vara borta just idag när jag behöver den som mest. Hade tänkt ringa ett viktigt samtal, men ikket.
Får väl återgå till sökandet.
Någon vänlig själ som befinner sig i Skellefteå och vill låna ut en iPhone laddare?

Borta!

Dagens i-landsproblem, var är sladden till min iPhone laddare!?

Over and Out

Blev inget av det där samtalet idag heller..
Får ta det imorrn.
Har i alla fall hängt med Vickan idag, gjort lite ärenden, gått på stan och varit hemma hos pappsen.
Vi lyckades f.ö göra riktigt god middag också.
Nu blir det att bara ta det lugnt ett tag, innan det är dags att sussa.
Vad har du roat dig med idag? :)

Here we go, again

Hade hur mysigt och trevligt som helst igår med Mackan, Joncha och Evve. Jag hittade även ett nytt intresse, att skjuta papperstussar genom ett sugrör. Kanske äckligt och barnsligt enligt vissa, men jag tyckte det var kul och det är väl det som räknas. Dessutom måste man få vara lite barnslig ibland, hur ska man annars lysa upp de gråa dagarna? ;)
Idag kommer Vickan hit och ska umgås lite med mig, det ska bli riktigt trevligt, det var ett tag sedan vi sågs sist.
Jag ska nog ta och ringa ett visst samtal idag som jag har dragit på under halva sommaren. Enda anledningen till att jag har dragit på det är för att jag är rädd för vad som väntar mig på andra sidan luren. Det är samma sak varje gång, det är som att spela rysk roulette. Har man tur så händer det ingenting, men har man otur så brakar helvetet lös och jag vet att jag har antagligen förvärrat situationen genom att skjuta upp på det. Men anledningen till att jag skjuter upp på saker och ting är för att man hoppas någonstans att det ska försvinna med tiden. Det är som barn gör, blundar man så finns det inte längre. Jag tror det är någon sådan metod jag försöker köra på, den lyckas aldrig, men jag fortsätter ändå.
Nä, det är väl bara att ta tjuren vid hornen.
See you on the other side...
Mors!

Omplanering

Det blir inte alltid som man tänkt sig.. Hade nämligen tänkt fara till broder Niklas, M1 & M2 idag tillsammans med min lillebror, men han är i princip omöjlig att övertala till någonting. Efter lunch hade jag fortfarande inte lyckats övertala honom så då sket jag i det, var tvungen stöka undan lunchen, duscha och städa rummet som jag sover i nere i källaren eftersom Maria ska ha gäster idag och då måste det se bra ut. Sen så hann klockan bli lite väl mycket för att jag skulle hinna spendera nå tid med dem. Det skulle säker ta minst 40min att gå, enkel väg och så skulle jag måsta hinna hem till middagen. Jag alltså i princip bara hinna in genom dörren för att säga hej och sedan måsta gå igen. Så vi planerade om det till Torsdag. Det blir nog bra, då har jag mer tid på mig att övertala Eric.
Har f.ö hunnit med att ladda in all musik på datorn i iTunes och lagt in lite ny musik i mobilen nu då det ändå inte blev av att träffa boysen något.
Undra vad man ska hitta på ikväll då.. Någon som har ett förslag?

Three is The Magic Number ;)

Trodde gårdagen skulle vara precis som vilken dag som helst, men icket, blev betydligt bättre än så.
Det började med att Ludde ringde och vi träffades inne i stan för att umgås lite. Satt nere vid älven ett tag och bara snacka lite, sedan kom Ludde på idéen dra upp till EFS och kolla läget. Det var ganska dött, i princip alla hade dragit där ifrån. De få dom var kvar skulle dra till Byske på en lovsångskväll så jag och Ludde hängde på. Först blev det dock en snabbvisit hos Manne, riktigt trevligt faktiskt.
Jag tyckte först att det var lite segt på lovsångskvällen, men den blev riktigt bra i slutändan, speciellt förbönen i slutet. Den var magisk och helt awesome!
Under dagen hann både jag och Ludde dessutom gå med i en utmaning/tävling tillsammans med Linnea, Cissi Lind, Hompa och Gustav. Som går ut på att inte äta eller dricka något onyttigt och så får man poäng genom att träna. Hoppar man över en måltid eller äter/dricker något onyttigt så får man minuspoäng. I den här utmaningen är man dessutom i lag/par så det gäller inte att bara presterna bra själv, utan det är lagets prestation som räknas. Den här utmaningen skulle egentligen ha börjat idag, men eftersom Hompa åker till Lyksele idag så börjar vi på onsdag istället. Men jag börjar idag ändå, lika bra att vänja in sig så fort som möjligt.
Nu --> Duschen, Sen --> mot brodet Niklas och brorssönerna M1 & M2.
Ska försöka övertala min lillebror att hänga med också, men vi ser väl hur det går. 
Mors!

Magi

Har haft en magiskt bra kväll!
Skriver om det senare, dags att sova nu om man ska orka med morgondagen.
Mors!

What have you done to me?

Jag ligger i sängen och stirrar ut i tomma intet.. Kan inte sova.. Tankarna snurrar.. Vad har hänt.. Det här är inte jag..

Surprise!

Nu har mormor blivit firad med surströmming och äppelpaj, dock inte tillsammans som tur är. Hon blev riktigt överraskad, hon hade trott att hon skulle äta middag tillsammans med Susanne + familj i stugan. De skålade för mormor när Susanne kom dit efter jobbet, sedan så sa de att de skulle ut på en åktur tillsammans i den nya bilen för mormor hade ju inte fått provåka den och Emelie hade inte fått köra den. Sagt och gjort for de iväg på en tur, sedan hamnade de hos oss i Hebbersfors och mormor fick lite smått panik att vi skulle se dem och fundera vad de gjorde på våran gård. Men Susanne sa att hon skulle gå in och prata lite med mamma så de följdes alla åt in. När de kom in genom dörren var det uppdukat mat på bordet, men mormor förstod fortfarande inte att det var för att de skulle komma. Så Susanne sa tillslut att de skulle äta här med oss och mormor kände sig totalt blåst, fast på ett bra sätt. Så hon blev otroligt glad och överraskad. Vilket var väldigt kul för oss andra, att vi lyckades.
Det var jätte kul att få träffa Susanne med familj också, träffar dem knappt längre. Det brukar bara bli ett hej om man springer på varandra på stan, men de har hänt så få gånger att man kan räkna det på en hand.
Kan sakna sommrarna som vi brukade spendera tillsammans med dem ibland. Tycker att vi borde börja om med den traditionen igen, för det var otroligt trevligt!
Nu befinner jag mig i stan igen.
Ska gå på Gustavs avtsackningsgudstjänst imorrn kl 11.00 på EFS. Så det var som enklast att fara till stan ikväll.
Känner mig dock smått rastlös och har lust att hitta på något. Så är det någon som får ett äventyrsil i natt så är det bara att ringa mig, jag är lätt på!
Mors!

StorStädning?

Idag är det en fin dag, för idag fyller min kära mormor år, Grattis!
Idag ska jag spendera min dag med att tvätta och städa, så allt är rent och fint när jag kommer hem nästa gång. Det är alltid mycket trevligare att komma hem till ett städat rum än ett som man måste börja med att städa och så måste jag ha lite rena kläder att ha på mig. Jag har hört att det ska vara bra, men jag är inte så säker.. ;)
 
 
The way you want it to be                The way it is

Back in the Forest

Då var man tillbaka i den s.k skogen. Både bra och dåligt. Skönt att vara hemma där man har alla sina saker och där man känner en frihet att göra precis vad man känner för. Men samtidigt saknar jag att vara i stan, närheten till vänner, affärer och fritidsaktiviteter.
Så för att se det från den ljusa sidan, det är väl jätte bra att jag har den möjligheten att välja mellan de två olika alternativen. Det är det många som inte kan. För de flesta är det antingen lr som gäller.
Nu ska jag bara ta det lugnt, se en film och glöma bort för en stund att jag saknar folk i stan.

Pussel

Ibland blir jag inte riktigt klok på mig själv.
Jag kan ändra mig så sjukt snabbt, ena sekunden vill jag en sak och den andra sekunden vill jag något helt annat. Kan jag aldrig bestämma mig!?
Tydligen inte.
Det var f.ö första U-nited övningen igår, det kändes konstigt att vara tillbaka till vardagen.
Allt var så intensivt i Stockholm, det var underbart bra, roligt och jag har aldrig känt mig så glad och bekymmerslös som jag gjorde där. Och sen att komma tillbaka hit, till den vanliga gråa vardagen, var som ett bombnedslag.
Ingenting kändes rätt, det kändes som att jag hade hamnat i någon annans kropp och liv, visste inte vad som var fram, bak, upp eller ner längre. Jag kände mig bara lost och förvirrad.
Men jag kommer tillbaka lite i taget.
Det var jätte skönt att få hänga lite med Joncha och Mackan igår, de representerar mina rötter och det finns väl inget bättre ställe att hitta igen sig själv än vid sina rötter. Så det känns mycket bättre idag, jag har fått igen en del av mig själv, men det finns fortfarande bitar som saknas...
Men man hittar dem alltid i slutändan.
Åker tillbaka till Hebbersfors ikväll, kanske hittar jag en pusselbit till där.
Det ska bli skönt att komma hem till skogen ett tag.

Sense & Sensibility

Vart tog allt förnuft vägen?
Jag är en person som brukar låta mitt förnuft tala högre än mina känslor oavsett hur mycket mina känslor skriker. Men jag måste ha tappat bort förnuftet någonstans, för just nu känner jag mig som en påse full av massor av olika kännslor som bara vill ut i friheten.
Det kanske är straffet för att ha låtit dem förtryckas i flera år, inte vet jag..
Vad gör man av dem? 
För jag vet inte.. Jag vill ha tillbaka mitt gamla hederliga förnuft, min klokhet, min logik. Utan de är jag ingenting, bara ett fragment av mitt gamla jag.
Hur hittar man tillbaka till sig själv igen..?
 

SkogsRetreat

Nu känns det som en evighet sedan jag skrev senast, med drygt två veckor är ganska lång tid ändå..
Anledningen till att jag inte skrivit är att jag har var på min egna lilla "retreat" i stugan, jag har helt enkelt flytt världen i några dagar. Ibland blir det bara för mycket, alla trycker på från olika håll. Det är klart man vill vara där för familj och vänner, men man kan inte hjälpa alla 24/7, så då kände jag att jag ville bara försvinna ett tag från jordens yta och bara vara med mig själv och ta hand om mig själv. Lite ensamt blev det ju, men ändå skönt.
Sedan så har jag varit i våran kära huvudstad på Stockholm International Gospel Choir festival. Eller egentligen så hette det kör och inte choir, men det både låter och ser bättre ut med choir.
Det var otroligt roligt och givande. Det var nog bättre i år än vad det var för två år sedan, fast det var otroligt bra då också, kan ju bero lite på sällskapet kanske.
Längtar, längtar, längtar till nästa gång!
Idag har jag träffat min underbara och fina vän Nettan som är på besök här i Skellefteå under veckan. Det var trevligt att se henne och umgås lite. Önskar bara att vi kunde ses oftare.
Börjar vara dags att sova.
Night Folks.
Mors!
 
Finaste Kören!




Design © Evelina Bergquist | EVVELUNA †