Norrlänsk Mark

Ligger i min säng på tåget och njuter av solen och utsikten. Befinner mig äntligen i Norrland, Västerbotten, ume. Ca två timmar kvar innan jag är hemma. Det ska bli riktigt skönt att få komma ut på landet och både slava och slappa.  Ska äntligen få träffa mina små Änglar och vad jag har saknat dem! Har med mig en liten present till dem som jag hoppas att de kommer att gilla. Jag kan avslöja att det har något med bilar att göra, men säger inget mer. Har inte sovit alltför mycket i natt eftersom det var en dam i kupén som sur sket så uta hele! Blev bättre när hon klev av :p Men tre timmar är överkomligt, det är nog det sämsta jag har sovit på ett tåg, någonsin. Men har iof aldrig behövt sova i en gaskammare tidigare. Ska ta och käka lite frukost innan klockan blir för mycket, egengjord fillimpa, yummi!

Världens Migränanfall!

Det är alltid lika trevligt med migrän, or not.
Hade en av de värsta i mitt liv igår. Den värsta av dem alla fick jag när jag var nio år och den jag hade igår kom på en stark andra plats. Jag var tvungen att åka från jobbet mitt i natten eftersom jag bara satt och kramade toastolen. Så idag har det blivit en lugn dag för att ta igen sig så att jag ska kunna jobba imorgon. Jag har druckit mkt och regelbundet hela dagen. Har inte blivit så mkt att äta dock, eftersom jag inte riktigt haft någon matlust sedan gårdagen.
Jag insåg att det börjar bli dags att besöka en läkare för att få migräntabletter utskrivna. Har missat en del jobbdagar pga min migrän. Det funkar inte i längden, men jag tänker hela tiden att det kommer att bli bättre. Gårdagen var ju om något ett bevis på att det inte blir det. Jag fick höra för några år sedan att de var så dyra de receptbelagda värktabletterna och jag är så sjukt snål så det är väl den största anledningen för att jag inte besökt någon läkare. Varför få tabletter utskrivna om man ändå aldrig kommer att lösa ut dem? Men nu i vår så fick jag höra från en bekant som också har mkt migrän att de inte alls är så dyra längre. Så det är väl dags att besöka den där läkarn då. Bara latheten som står i vägen nu ;)
Är det någon av er som käkar receptbelagda migräntabletter, fungerar de bra? Är den någon som har koll på exakt hur mycket de kostar?
Vore trevligt att veta. :)
Tacksam för all info ni kan ge! :)
Kram

Tant Grön

Sitter på Tant Grön (och nej det är inte en riktig tant jag sitter på) och tar en fika tillsammans med Evve. Riktigt mysigt och trevligt!

Ny Design

Nu har jag fått en ny design på bloggen med hjälp av min kära vän Evve. Vad tycks?
Kika gärna in hennes blogg också, tryck här!

Home, Sweet Home, I guess..

Då var man tillbaka från Sthlm och fortfarande sjuk. Det vill verkligen inte ge med sig och honungen är slut.. *sad face* Jag har dessutom lyckats smitta Evve, vilket är riktigt dumt, spec eftersom hon ska på en intervju/audition till en skola som hon har sökt. Så hon har tre dar på sig att bli frisk. Det blir alltså att knarka te och vitaminer och hoppas att det hela vänder.
Har f.ö haft en underbar, men alldeles för kort vistelse i Sthlm. Det var hur mysigt som helst där ute på Saltsjöbaden. Nästa gång jag åker dit så skulle jag så gärna vilja bo i en svit, men det lär ju kosta en förmögenhet. Men drömma kan man väl få göra..

(Fotat av: EvveLuna)
 
(Fotat av: Mig)
 
 

Idag kommer det att bli en hel del film och förhoppningsvis en del pysslande med min blogg, för varken jag eller Evve kan eller ska prata just nu. Måste skaffa honung också så man kanske får tillbaka lite röst iaf.
Ska försöka flörta med min kära syster lr hänk och höra ifall de skulle kunna tänka sig att köpa honung.
Om man skulle ta och äta något kanske, och assistera evve i köket så att hon hittar det hon vill ha.
Om det finns någon vänlig själ där ute som känner för att komma med en burk honung så skulle det vara otroligt uppskattat av både mig, evve och våra halsar!
Hoppas att ni får en bra dag!
Mors!

God Morgon!

Ligger i sängen på hotellet pigg och utvilad och väntar på att Evve ska vakna. Har fortfarande ont i halsen men det ska nog gå att bota med te och halstabletter.
Längtar till hotellfrukosten. Det är nog det bästa med att bo på hotell. Så jag hoppas att det finns mycket att välja på och att det är riktigt gott såklart!
Hade tänkt att jag skulle fota hotellrummet lite, men glömde bort det och nu när vi har invaderat det så är det inte lika fint. Men det kan hända att det kommer upp någon bild sedan.
Idag blir det att dra en repa på stan och kolla in massor av affärer, ögonshoppa som en galning för min del och på riktigt för Evves.
Det kommer nog bli en riktigt bra och minnesvärd vistelse det här. :)
Ni får en liten suddig och stökig bild på rummet.

EvveLuna

They say you're blond...
 
 
.. but all I see is my redhead angel who's a ginger at heart
 
 
 
Bye, bye blondie
No summer without ginger
 

Huvudstaden imorrn

Har nu packat och skrivit ut biljetten inför imorrn. Jag är sjukt taggad!
Det känns som en evighet sedan jag såg min EvveLuna sist, så det känns otroligt roligt att få träffa henne igen och dessutom i Sthlm. Det är inte helt fel. Har bara lite småfix kvar sedan ska jag ta och lägga mig så jag orkar kliva upp imorrn.
Jag har f.ö skaffat ett abonnemang till mobilen idag, det blev "Telia mobil total, liten". Band upp mig på två år och fick Spotify Premium gratis i ett år. Det känns inte helt fel.
Jag är bra på att tänka på vad jag vill, borde och ska göra, men seg när det väl gäller att göra de grejerna. Har tänkt hur länge som helst att jag ska skaffa ett abonnemang eftersom pengarna försvinner direkt när man har kontantkort. Hade jag bara gjort det direkt så hade jag hunnit skaffa "max 25" innan de slutade sälja den och det hade jag tjänat på. Men är huvudet dumt får plånboken lida.
Nä om man skulle ta och sy klart de där tightsen som jag ska ha med mig imorrn.
Btw det har varit världens sommarhetta här de senaste dagarna, verkligen shorts & t-shirt väder, underbart! Hoppas det blir lika bra i Sthlm, fast samtidigt så spelar inte vädret så stor roll när man kommer att ha underbart sällskap!
Ha det bäst och hör av er ifall ni befinner er i Sthlm under helgen och vill ses.
Mors!

Förkylning? Nej, Tack!

Nu var det några dagar sedan jag skrev igen. Jag har jobbat rätt intensivt på senaste så det är till större delen pga det. Ska även jobba idag till imorrn och på onsdag drar jag till sthlm. WOHO!
Förhoppningsvis så får jag hålla mig frisk tills dess, det går en del förkylningar på jobbet och runtomkring och jag känner att jag är på väg att trilla dit. Huvudet är tungt, börjar få lock för öronen och halsen värker. Det är alltså mycket te och vitaminer som gäller de närmaste dagarna.
Btw hoppas att vi ses i Sthlm!
Mors!

Tomt

 
Då har familjen gett sig av mot nästa mål, Linköping för att hälsa på Johannes och Emilia.
Det känns så tomt och konstigt. Inte ett ljud hör man heller. Man känner sig lite övergiven just nu, ska bli skönt att få komma hem snart. :)
Idag är det kiropraktor och kvälls-jogg som står på schemat. Antar att det lär bli en del städning och diskning också, men jag tänkte försöka ta det rätt lugnt så jag orkar dygnspasset imorrn.
Nu ska jag passa på att njuta lite av tystnaden och ensamheten innan sis kommer hem med hunden.
 
 

Delikatess

Då har jag testat musslor för första gången i mitt liv och jag överlevde. De var faktiskt riktigt goda, det hade jag inte förväntat mig. Jag trodde att de skulle vara slemmiga och äckliga, men så fel man kan ha. Som det ser ut just nu så verkar jag inte släkta på min far som är allergisk för dem, jag mår bra och har inte kräkts. Sen så är jag iof inte den som brukar göra det heller. Förhoppningsvis så vågar man äta det fler gånger. Nu ska jag ta och sova så att jag orkar kliva upp med familjen imorrn och vinka iväg dem.
Natti Natti, gott folk!

La Familia

Nu är det ett bra tag sedan jag bloggade. Har varken haft ork eller tid. Jag har helt enkelt prioriterat annat. Delar av familjen är på besök också, de kom i lördags och åker imorgon. Tiden har gått så fort och det känns som att vi inte hunnit hitta på något överhuvudtaget. Det känns så konstigt att jag ska säga hejdå imorgon när jag knappt har hunnit säga hej..
Men, men det är inte så långt kvar tills jag får åka upp och träffa dem igen. Ska bli skönt att få komma hem till kända marker bland kända människor. Det ska även bli lite skönt att få tillbaka stegen till min säng så att jag själv kan bestämma när jag ska gå och lägga mig eller kliva upp.
Det har varit otroligt roligt att ha dem här och fått pyssla om dem lite, men det ska ändå bli rätt skönt att bara pyssla om sig själv ett tag framöver.
Det har inte gått så bra med träningen heller. Jag skadade ryggen i onsdags och kunde i princip inte röra mig, fick en tid hos kiropraktorn här i Fristad i fredags och det har känts bra sen dess. Var även dit i måndags och ska dit imorgon. Har tydligen kvar en del fel som jag inte känner. Jag har haft dålig rygg och höfter sedan högstadiet så jag antar att man slutar känna vissa fel efter ett tag.
Var ut på en jogging runda med sis, lillebror och sniffen i förrgår och det gick faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig. Hade mjälthugg hela vägen och det gick jätte segt framåt, trodde jag iaf. Det visade sig att jag sprang lika fort som sist, vilket jag inte hade väntat mig när jag inte sprungit på 1,5 vecka och jag hade som sagt mjälthugg hela vägen.
Alltid lika trevligt när man lyckas överraska sig själv med något positivt.
Nu ska jag återgå till min familj och vila så jag blir av med denna nedrans huvudvärk.
Hoppas att ni får en bra dag och njuter ordentligt av detta underbara väder!
Mors! :D




Design © Evelina Bergquist | EVVELUNA †