Music

Har precis kommit hem till skogen igen efter en trevlig kväll tsm med mackan på musikarnas vårkonsert. Det var riktigt bra faktiskt, gillar att de var väldigt varierande i låtval. Det var otroligt många olika stilar, klassiskt, pudelrock, pop, mm. Gott och blandat helt enkelt.
Har även gjort ett eller snarare flera inköp, av tio filmer för hundra kronor, outlet på hemköp. Tror de kan vara riktigt bra filmer, mycket action.
Måste verkligen ta och lägga mig nu, ska upp tidigt imorgon, men jag kanske kan se en film först...
Jag märker väl hur det blir (känner jag mig själv rätt, vilket jag gör, så blir det en film).
Har ni lite att göra imorrn på dagen och hänger i centrum, slå mig en pling så kan vi ses.
Dröm sött gott folk!
Natti, Natt

Det våras för ännu en Vårkonsert

Då var det dags att göra något vettigt av denna dag också..
Men det är svårt när man myser med denna gosiga kisse.
Jag ska på ännu en vårkonsert ikväll, men denna gång är jag bara en i publiken. Det ska bli kul, skriver mer sen.
Ha en bra dag, gott folk!
Mors!

Fort var det gjort


Jag har nu sjungit acappella för en fullsatt EFS-kyrka och jag tror tillochmed att det gick mer än bra.
Har bara fått höra bra kritik efteråt, så det är trevligt. Hade kunnat fått en buande folkskara efter mig och måsta stå och skämmas i ett hörn, så det är tur att man har fått lite träning i att stå framför massor av människor.
Det är otroligt skönt att ha fått det överstökat, men samtidigt så känner jag att jag vill ha mer. Jag vill ha fler solon, testa olika typer av låtar och stilar, utmana mig själv och min röst. Men jag är lite för mesig för att göra det själv, måste ha någon som drar i mig och pushar mig i rätt riktning. Någon som kan lära mig hur jag kan använda min röst på olika sätt, någon som får mig att släppa på spärren som jag har och bara släppa lös. Helt enkelt någon som är otroligt kunnig och som jag kan känna mig trygg inför. Och det kan ju ta sin lilla tid. Men jag kan samtidigt inte bara sitta i ett hörn och vänta på att rätt person ska dyka upp, jag måste själv börja jobba framåt och börja utmana mig själv.
Jag har några låtar som jag skulle vilja sjunga, i en trio eller som duett och det kan vara en bra början för att sedan våga stå helt själv framme på scenen och inte vara skit nervös så man får blackout. Vilket jag har fått nu då jag har sjungit solo, har varit så nervös så att jag inte minns efteråt riktigt hur det har gått..
Så om man börjar öva på att framföra låtar med bara ett fåtal personer så måste man fortfarande vara lika bra som när man sjunger solo, men man får en trygghet i att man är fler. Man känner sig inte ensam och naken med en spotlight riktad i ansiktet och utstirrad av främmande människor. Utan man kan känna glädjen i sången och framträdandet.
Så det är mitt mål, att sjunga massor av duetter och öva bort min överdrivna nervositet, för lite pirr i magen kan ju vara bra att ha.
Nu ska jag ta och kvällsfika lite, lira Fabel 3, bara slappna av efter en bra och väl presterad kväll.
Tack underbara U-nited, kör- mamma, pappa och Gustav för detta fantastiska år!
Vi ses i Sthlm i augusti, då ska vi ösa så hela Sthlm gungar, vi ska allt visa vad Norrland går för!
Ha det bäst i sommar, Mors!

SingeliSång

Goddag (morgon), gott folk!
Idag smäller det, idag kommer det som jag längtat och samtidigt inte längtat till mest i mitt liv. Jag kommer att sjunga solo, acappella inför massor av människor. Jag är så sjukt taggad och nervös att jag håller på att dö! Hjälp mig att hålla tummarna för att det ska gå bra ikväll. Och har ni inget vettigt för er ikväll, så kika förbi EFS-kyrkan i Skellefteå och ... på mig och U-nited.
Det kommer bli grymt!
Nu måste jag ta och göra mig klar, bussen går på 1 timme.
Hoppas att vi ses ikväll!
Inte mors,fars dock, för jag vet att jag skulle inte kunna hålla nervositeten under kontroll om jag såg dem i publiken. Ni får i sådana fall stå och gömma er i foaljén till jag är klar och komma in sen.
Ni får tycka att jag är mesig om ni vill, men så funkar jag, deal with it!
Have an awesome day, folks!

Livet ler

God Morgon Gott Folk!
Känner mig fortfarande seg och efter i huvudet, men det är trots allt pollen säsong och jag har en tendens att bli lite dum i huvudet då.
Har precis ätit frukost tillsammans med mormor och ska snart bege mig in mot centrum, ska öva på en liten låt tillsammans med Gustav. Idag avgör hur det blir på vårkonserten, går det bra så blir det solo, går det dåligt så får jag stå i kören och skämmas.
Jag hoppas verkligen jag sätter det här perfekt nu och att min röst är på toppen, och jag hoppas även att Gustav vågar säga till om jag låter som skit. Nä nu taggar vi till och tror på det bästa!
Det är ju trots allt inte så dåligt väder ute, lite blåsigt men annars bra. Inget väder skulle kunna få mig på dåligt humör idag.
Nu måste jag ta och röra på mig, ha en underbar dag vänner!

Var är Söndag?

Hallå Världen!
Det är måndag idag med det har blivit en kortslutning i mitt huvud, så det är söndag. Jobbigt, det blir mindfuck hela tiden. Tex när jag tänker vad som ska hända imorgon, det händer nu och jag tänkte i morse att min lillebror var hemma och sen så var han inte det. Störande.. Men förhoppningsvis hinner jag få in måndag innan jag går och lägger mig så att jag är ikapp tiden innan det går över till tisdag. Vi ser väl hur det går.
Har nu iaf skickat ut inbjudningarna för midsommar firandet hemma hos mig, jag hoppas att det blir många som kommer och att det blir en lyckad kväll.
Jag är super taggad, vill börja göra allt nu! Vissa saker går iof att börja med nu, men inte allt. Jag vill ha midsommar imorgon! :D
Just nu är det iaf paltkokning som gäller. Mormor är här och gör palt tillsammans med mamma, vilket är som en tradition i våran familj och en väldigt god sådan. Mycket hinner sägas och diskuteras under tiden. Det bästa samtalsämnet hittills är ungdomarna i dagens samhälle. Pratade bla om hur ungdomar (väldigt många, inte alla såklart) ser på saker, ägande av saker. "Allt är allas" och det är väl bra till viss del, att man är generös med det man har. Det är dock många som tar för givet att man kan ta av allt som finns, för att "allt är allas", vilket gör att man aldrig frågor om lov först. Detta leder ofta till att man tar något som man egentligen inte får ta, för det var planerat att ha till något annan. Men eftersom ungdomen inte lärt sig att fråga om lov först så vet denne inte att det var "paxat" redan.
Jag ser det som en självklarhet att fråga först agera sedan oavsett vart jag är eller med vem jag är. Men det är många som väljer att göra tvärtom, ta för sig först och fråga sedan. Vilket ofta leder till ett: "Oj, jag trodde man fick ta det här, jag visste inte att det skulle vara till något annat!"
Folk måste lära sig att tänka efter före, för allt har konsekvenser. Det är så världen ser ut och har alltid gjort det.
Det är lätt att skylla allt på ungdomar, för att det är ofta först där man ser problemet, men det börjar egentligen med föräldrarna. Det är föräldrarnas uppgift att fostra barnen, lära dem vad som är rätt och fel, hur man agerar i samhället. Det är klart att man inte som förälder kan bestämma vad barnen ska tycka, tänka och agerna, men man lägger grunden. Tar föräldrarna inte sitt ansvar så kommer barnen inte lära sig att ta sitt heller.
Vad har ni för åsikter i ämnet?
Skulle jätte gärna vilja veta vad ni tycker, snör iväg en kommentar så jag får veta.
|
Ha en bra Måndag(Söndag), Mors!

Here we go again

Jag trodde att det var över, men icket! Nu är det dags igen.. Det ska spikas ihop pallkragar, sättas ut markmatta och massvis med jord ska fram. Sedan ska vi så massor av grejer, sallad, dill, rotfrukter mm.
Men jag ska inte klaga, jag får ju göra det i shorts och linne.
I eftermiddag bär det av mot staden Skellefteå, där ska jag träffa min fina vän Erika och vad vi ska hitta på, det vet man aldrig. Känner man mig och Erika så vet man att det går inte ens att gissa sig till vad vi skulle kunna tänkas göra. ;)
Nä, nu måste jag ta och äta klart min mat, bestående av kornmöjlsgröt, vilket jag absolut INTE rekommenderar, det är vidrigt och så länge som jag kommer ihåg smaken så kommer jag inte att äta det igen! (Men nu har jag ju provat iaf, igen..) Hemmagjord lingonsylt och macka, de kan jag däremot verkligen rekommendera. Finns inget som är så gott som bröd, sylt, saft osv som man gjort själv.
Mors pepz, have an awesome day!

Woho

Har precis fått goda nyheter, cancerknölen i magen på moster Sonja opererades bort idag och det gick bra. Hon har redan fått börja äta vanlig mat. Hoppas att hon får komma hem snart och att allt kommer att fortsätta i denna riktning, framåt alltså.
Vad ska man roa sig med ikväll?
Har massor av energi att göra mig av med och inget att göra..
Någon som har något bra förslag eller känner för att komma ut till skogen och hänga med mig ikväll?
Vore kul, bara att snöra iväg ett sms eller skriva på fb.
Jag önskar det grymma bandet Zephyra lycka till och hoppas att de rockar skiten ur folket ikväll på deras spelning!
Rock this friday, pepz! \m/

Sahara I Norrland

God Morgon Världen!
Det är nu bestämt att jag kommer att bli hemma i Norrland under sommaren, har nämligen fått jobb här. Sen så känns det roligare att befinna sig på hemmaplan nu då jag fyller 20 år. Jag håller tummarna för att någon känner sig lite manad till att typ röva bort mig och hitta på massor av galenskaper. Har alltid velat bli det. Sen så vet jag att min kära bror Niklas och hans fru Ragnhild är experter på att hitta på sådana grejer, så dom kan ju få råka se detta och få ett infall. Men, men, vi ser väl.
Jag hoppas däremot att jag får något jobb i Borås till hösten, vill väldigt gärna dit. Det är bara att hålla ögonen öppna och hoppas att det kommer något passande jobb, sedan om du skulle råka se ett jobb i Borås som skulle kunna passa mig, hör gärna av dig till mig :)
Nu har hettan slagit ner i norrland också, trodde aldrig att det skulle blir någon värme här men igår så "POW" så slog den ner och det känns som att det är ännu varmare idag. Hade 19 C i solen före kl 7 i morse.
Det är skönt att man äntligen kan börja springa runt i shorts, kort ärmat och ballerina skor. Men jag vill inte ha så mycket varmare än så, blir så jobbigt varje gång man ska gå någonstans. Det blir som en bastu i kläderna och man börjar svettas som en gris.
"Oh no, she didn't.."
Jepp, tjejer kan svettas de också. Varför låtsas som att vi är några perfekta små änglar när vi absolut inte är det.
Be yourself.
Tagga livet! Ska hänga med mackan idag, undra vad vi ska hitta på förnågot, sola och kanske ta sig en glass? Vem vet.
Imorgon ska jag äntligen få hänga med min kära vän Erika, det var länge sedan sist. Ska försöka övertala henne att komma ut till Hebbers för det är så mysigt här ute och jag vill inte missa middagen som kommer bli grillat. Nom, nom!
Nä nu ska jag ta tillvara på denna underbara dag, jag önskar er en awesome Fredag!
Mors Folks!

Dags Att Sussa

God natt Världen!
Nu har jag tänkt sova, orkar inte skriva massa ikväll, tare imorrn.

Morötter = Om nom nom

Detta ska jag roa mig med idag, synd att det inte är lika bra väder som igår.
Men jag får tänka på alla mumsiga grönsaker som kommer att komma upp sen, spec morötterna!

Inne bra men ute Bäst

Är det bara jag eller blir det lättare att göra jobbiga saker när man befinner sig utomhus och med hjälp av lite musik?
Har nämligen hunnit klart massor av uppgifter som tagit mig flera veckor att ens påbörja.
Tänk om man kunde göra allting klart så fort man fick det, tänk vad mycket tid man skulle få över och man skulle dessutom slippa tänka på dem eftersom de skulle redan vara gjorda.
Jag borde göra sånt här oftare, men jag gör inte det...
Varför skjuter man upp uppgifter som man skulle kunna göra bort på en gång, vad tjänar man på det?
Om det inte finns en enda vettig anledning till att skjuta upp på någonting, varför gör man det ändå?
Vi är allt underliga..
Såhär ser det ut där jag sitter just nu, ganska härligt måste jag säga.
|
Var sitter helst du och jobbar?

Fy Farao

Nä nu är det verkligen dags att sparka igång latarslet!
Ska fylla i lite papper som ska skickas in så jag får lite pengar, vilket jag har hört ska vara bra att ha.
Ska fylla i en ansökan åt en kompis, vilket jag egentligen borde gjort för flera veckor sedan, men hade helt glömt bort det fram till nyss. Måste se om morsans skrivare/kopiator/scaner går att fixa så man kan kopa och scana lite papper. Måste ha sånt här papper från polisen så man kan se att jag inte har något kriminellt förflutet, hur fasen får man tag i det? Någon som vet?
Behöver det ASAP, så all hjälp uppskattas!
Måste, måste, måste plugga körkortsteori, men orkar verligen inte.. Någon som kan powerboosta mig?
Sedan måste jag tydligen städa hela huset, woho.. Precis vad jag ville göra just nu..
Morsan har även köpt massor av jord, så det blir väl plantering av nått slag om jag får någon tid över till det.
|
Nä, om man skulle ta och sätta igång då..
Åh, förresten, någon som har något förslag på bra musik som passar när man har massor av jobbiga uppgifter att göra?
|
Ha en awesome Tisdag, Mors!

Sova Som En Sten

Nyvaken och seg som en kola.
När man befinner sig i sin djup sömn, hur djupt sover man egentligen då?
Jag skulle kunna sova mitt i ett krig utan att vakna, eller om någon skulle göra inbrott i huset så skulle jag inte märka något. Skulle lugnt sova vidare och sen vakna upp till ett tomt hus. Man skulle kunna bära iväg mig utan att jag vakna, eller som idag, katten kraschade tre tallrikar och jag sov som ett barn, hörde inte ett ljud. Och då sov jag ändå i rummet bredvid med vidöppen dörr.
|
Mamma: Varför kom du inte och kolla vad det var när du hörde kraschen?
Jag: Vadå för krasch?
Mamma: Vilma kraschade tre tallrikar.
Jag: Jag hörde inget, jag sov..
Mamma: Du kan inte ha sovit genom det där, en normal människa vaknar och flyger upp ur sängen för att kolla vad det är.
|
Men vi vet ju redan att jag inte är en normal människa och tur är väl det. Hade ju varit tråkigt att vara precis som alla andra.
Känner för att ha en dagens fråga, so here it goes.
-Hur djupt sover ni, sover ni genom allt eller vaknar ni av det minsta lilla ljud?
|
Kommentera direkt på bloggen lr på facebook.

En helg i Stockholm

Kom hem från Hufudstaden för några timmar sedan, mycket trött och många minnen rikare.
Det var sjukt kul och vill göra om det igen, snart!
Vi anlände på hotellet just före 14 på fredagen, gjorde oss i ordning och drog ut till gamla stan, där Elin och Samuel mötte upp oss och visade oss runt. Gick in till stan och åkte tillbaka till hotellet och fixade till oss inför kvällen, Elin och Johan (tror jag han heter, jag är värdelös på namn) mötte upp oss utanför hotellet och vi gick tillsammans hem till Elins vän Jennie (även kallad Åland) som bodde bara runt hörnet i princip. Där det blev förfest (jag var nykter), lite olika drink lekar, sedan utgång. Svängde förbi hotellet först och bytte skor så jag skulle orka dansa hela kvällen/natten och gick sen till klubben som låg rakt över gatan. Snacka om flyt att allt låg så nära och bra till hotellet.
Dansade rövarna av oss, drog sedan och käkade på donken just före två.
Tillbak till rummet, dog, upp hyffsat tidigt nästa morgon för att hinna käka hotellfrukost innan Zephyra gänget skulle anlända. Hann mellanlanda på rummet innan de kom.
In till centrum med gänget, lunch, shopping, powernap, fixa sig inför kvällen, middag och sedan var det dax att röja till massa rock. (Puben dom spelade på låg bara lite längre bort på samma gata som hotellet.) Var så jäkla trött dock, så det blev inte så mycket röj från min sida, men banden och vissa i publiken röjde på bra.
Sedan tillbaka till hotellet, dö lite, upp tidigt, packa, duscha, osv, frukost, checka ut, dra till arlanda, sedan bye, bye Sthlm!
Så det var en snabbversion av min helg, som var bra med kort. Nästa gång får de bli minst fem dar.
Nu ska jag ta och spela lite Fable 3 på mitt älskade Xbox och ta hem Game of Thrones på datorn, vilket jag lovade Elin att jag skulle göra sist jag träffade henne i Sthlm, men glömde. Så jag ska skynda mig nu inna jag glömmer det igen.
Något mer som jag helt glömt är att jag skulle fota massor i Sthlm, det blev hotellrummet när vi kom sedan har jag inte rört kameran. Får väl ta igen det nästa gång jag (och förhoppningsvis Vickan också) drar dit igen.

Ha en skön söndag gott folk!

Arbetsmyror

Det har regnat i stugan hela dagen, men det har inte stoppat jag och Vickan från att jobba. Jag plockade undan alla grejer och dammade alla mattor, Vickan fick den stora äran att dammsuga stugan med alla spindelnät och spindlar. Sedan krattade vi alla barr och löv på gården och körde iväg det, blev dock bara hälften av högarna eftersom vi var genomblöta och trötta.
Åkte in till Ica Rosen och köpte in lite inför morgondagens resa, gick på en liten promenad då vi kom tillbaka och sedan dog jag i sängen en timma och vaknade lagom till middagen.
Vi befinner oss nu hos morsans kompis Sören och ser hockey. Passar även på att låna hans toa, dusch och internet. Jag kommit fram till att jag blivit grymt beroende av att ha internet, men jag tror det beror på bloggen, känner att jag vill uppdatera minst en gång om dagen för att hålla den "flytande".
Men, men, orkar inte analysera det nu, det går väl som det går.
Imorgon smäller det, se upp Sthlm för här kommer vi!

Home Sweet Home

Nu är det inte långt kvar.. Imorgon eftermiddag bär det av söderut, ska åka till stugan i Ångermanland. Det ska bli trevligt att äntligen få fara tillbaka, tror det var 2 år sen sist.
Det är egentligen inte en så speciell stuga, den hör nog till kategorin "ruckel" i vissas ögon, men det är hemma. Varje gång jag kommer dit, känns det som om jag har kommit hem och jag har så många fina minnen därifrån också. När vi var barn, när vi var nästan alla barn där. Vi hittade på så många roliga och tokiga saker tillsammans, det är minnen som jag alltid kommer att bära med mig och uppskatta. Och även fast det är ett "ruckel", så kommer jag alltid se det som mitt vackra hem.
Jag gillar våra grannar där också, Sven och Sigun. När man var liten sprang man alltid dit för att få fika eller träffa Ida. Ida är deras barnbarn och min barndomssommarkompis, om det ordet ens finns och gör det inte det så uppfann jag det nyss.
Numer så går man till Sven och Sigun för att prata strunt, lägga någon patiens och icket att förglömma, fikat! Riktigt trevligt faktiskt, man börjar sakna dem när man inte varit till stugan på länge. Så det är tradition att först bära in all packning till stugan, sedan går man över till dem och umgås lite. Det brukar vara första dagen, andra brukar bestå av barrkrattning. Fast kommer man sent på kvällen blir det förstås förskjutning till nästa dag, så fm = Sven & Sigun, em = barrkrattning.
Någonting som kommer att bli helt nytt är att jag har med mig min vän Vickan. Vi har alltid åkt bara familjen förr, men förändringar är bra har  jag hört.
Fredag så bär det av till Stockholm för jag och Vickan, WOHO!

Vem behöver sömn?

Jag är helt slut, har bara sovit två timmar i natt och hållt igång hela dagen. Men det är kul att ha mycket att göra.
Just nu så är jag smakråd och packhjälp till Vickan inför Stockholms resan. Sen ska jag hem och sova. Det ska bli riktigt skönt.
Blev lite sagt idag, får ta igen det imorrn.
Natti, natt, gott folk!

The Off Spot

Varför måste folk alltid lägga press på varandra, att man måste göra saker?
Vill personen i fråga göra något så gör den väl det, finns ingen anledning till att ligga på och pressa och tjata.
Och vad får personen som tjatar ut av det hela?
Det skulle jag vilja veta..
Blev inte alltför mycket sömn i natt eftersom jag fastnade vid datorn och serien "New Girl", somnade vid 4 och vaknade vid 7, drog mig till halv nio, åt frukost, cyklade in till stan och tog 9.45 bussen hem.
Väl hemma bestämde jag mig för att måla om naglarna, har inte bestämt mig än om jag tycker det blev bra eller dåligt. Sedan lira jag lite Fable 3 på mitt älskade Xbox och dog i soffan. Somnade så fort så det var som om någon hade tryckt på en off knapp, blev väckt 3h senare av mamma som sa att middagen var klar. Jag måste sovit väldigt djupt eftersom jag inte märkt då mamma kommit hem, våran dörr låter väldigt mycket när man stänger den.
Har precis gjort en mycket god smoothie med smak av banan och hallon som jag hade tänkt avnjuta till lite spel och serier.
Ha en trevlig söndags kväll.
Mors!

Ge Mig En Inglasad Altan

Har harft en härlig dag idag,(eftersom det blev mycket mindre på schemat än planerat) vaknade vid 8 imorse men klev inte upp förrän strax före 9. Tassade ut från sovrummet för att inte väcka Evve och satte mig på hennes inglasade altan och myste tills hon klev upp. Det var strålande sol ute och vi passade på att äta våran frukost där ute. Sedan blev det regn, vi drack lite te och pysslade på med lite olika saker på varsin sida av bordet.
Gjorde lunch, lyssnade på musik och drog in till stan. Visade henne några grejer på bokia som jag visste att hon skulle gilla och jag hade rätt, hon blev helt kär. Men tyvärr så hade hon inga pengar att shoppa loss för (vilket nog var lika bra). Jag märkte dock till min stora förvåning att jag fått en påse extra i min hand när vi lämnat bokia och mindre pengar på kontot också. Konstigt.. Hur kan det ha gått till?
Jag och Evve for sedan åt varsitt håll, hon till Erika och jag till småbusarna Malte och Matheo.
Efter middagen blev det målning av pojkarnas naglar, på deras förfrågan, tvingade dem inte, jag lovar! Matheo valde röda och Malte valde svart, röd, blå och tre nyanser av rosa. Sedan blev det mys framför tv:n med tecknat, popcorn och spökvatten. Spökvatten blir det om man häller vatten i ett glas som det finns lite mjölk i, ifall någon undrar. Sedan på med pyjamas, borsting av tänder, jag borstade deras och dom borstade mina, det ska vara rättvist vettni!
Och somna till radioteatern Kjell Huva som framförs av sälteatern, gick på P3 under 2004, men jag har lyxen att ha fått den på cd.
Så nu ligger de små liven och sussar lungt som ett par änglar och jag funderar på att se en film eller slumra lite i soffan tills broder Niklas och svägerskan Ragnhild kommer hem igen. Får väl se vad det blir, önskar er alla en trevlig kväll!

All Good Things Come To An End

Imorse fick jag veta att moster Sonja har fått cancer i magen och att det nog har spridit sig till tarmarna också.
Mest troligt så har hon inte så länge kvar att leva. Det värsta är att jag kommer inte hinna träffa henne igen och det var två år sedan vi sågs sist. Tiden går så fort och man vet aldrig hur länge man har kvar sina nära och kära, så ta tillvara på tiden. Försök att ses och pratas vid så ofta som ni kan även fast man kanske känner att man inte riktigt har tid till det. Det finns alltid tid till ett kort samtal, bara höra hur läget är, hur dagen har varit osv.
Det kommer att vara värt det i efterhand, för det finns inget jobbigare än att känna ånger över något som man borde gjort men som aldrig blev för att man inte tog sig tiden, eller kände att man inte orkade och tänkte "Jag tar det en annan dag".
Det är inte säkert man får den möjligheten..
Sen så menar jag inte att man måste ringa som en tok till alla man bryr sig om varje dag, för då skulle man inte hinna med så mycket annat. Men i vanliga fall så gör man sådant alldeles för sällan, iallafall jag. Man pratar oftast bara med folk om det är något speciellt man vill, be om en tjänst eller att den andre ber om något.
Hur ofta ringer vi egentligen någon utan att ha något annat i tankarna än att bara höra hur det står till?
Jag kan erkänna att jag är väldigt dålig på att fråga hur andra mår, hur dagen varit eller allmänt hur deras tillvaro ser ut. Så det är någonting som jag kommer försöka ändra på och som jag tycker ni också kan tänka på.
Ta hand om er och jag önskar er en riktigt god helg!

Immse Vimmsiga Sofia

I DID IT!! Woho, nu är det avklarat och jag hoppas att det kommer att gå bättre för varje gång.
Igår så sjöng jag mitt solo för kören för första gång, jag var jätte nervös och kommer i efterhand inte ihåg hur det gick.. Jag vet att jag stod där inför kören och att jag sedan gick och satte mig igen, jag vet att jag sjöng men kom bara inte ihåg det.. Konstigt, kanske first time blackout, eller något liknande.
Jag hoppas att jag kommer kunna vara med på vårkonserten, skulle vara så tråkigt att missa sin solochans inför riktig publik, men det kommet väl andra möjligheter antar jag. Men det vore kul att spela in då jag sjunger på vårkonserten så man får höra hur det låter och kanske snöra upp det på facebook, vore kul att veta vad alla andra tycker.
Igår fick vi även höra och sjunga Gustavs nya låt som han skrev igår, bara några timmar innan kören. Den är sjukt bra!
Idag så kommer jag fara till stan lite tidigare för att hämta min telefon och laddare som jag glömde på efs igår. Sedan bär det av mot min kära vän Evveluna, as I call her. Där blir det mat, mys, film och.. CUPCAKES!
Imorgon så måste jag skynda mig in till stan för att hämta min börs från Markus på lillamarie, eftersom jag glömde den på bussen igår och han var så vämlig att ta den med sig. Det var nog glömma saker dagen igår..
Jag kommer sedan att dra mig ut till Erika och ha bibelgrupp med ett härligt gäng, bestående av Evve, Julia, Cissi och självklart Erika också. Måste sedan race:a från a-torp till Morön för att där ska jag vara barnvakt åt mina små busfrön till brorssöner. Och söndagen kommer att spenderas med min vän Vickan.
Helg, underbara helg, här kommer jag!

Då For Jag

Har fått iväg mitt personliga brev och är nu klar för kvällens bravader.

Fantasy vs. Reality

Då har ännu en dag passerat och inte alltför mycket vettigt har hänt.
Har dock varit lite duktig, börjat skriva på mitt personliga brev med hjälp sis. Jag har fått ett exemplar av hennes som jag använder som mall/guide. Det blir lite lättare att skriva då man vet ungefär hur det ska se ut. Jag hade tänkt skriva klart det imorgon och även börja fila mer på mitt cv. Måste gå på jakt efter en kopiator också.. Men jag tänkte blinka lite med mina långa vackra ögonfransar och kanske få låna den på EFS.
Imorgon kväll så kommer det man längtat till hela veckan, nämligen körövning med underbara U-nited och vår käre ledare Gustav. Och kanske att det blir någon sorts debut under kvällen, beroende på hur läget känns.. Men jag säger inget mer, det kan ni få gå och grubbla på ett tag!
Har ni någon ledig tid som ni inte vet vad ni ska göra så kan jag rekommendera den underbara fantasy trilogin The Deed of Paksenarrion. Men snälla läs den inte på svenska, blir så mycket bättre på engelska.
Jag lever i den boken(igen), kan knappt slita mig ifrån den, så bra är den!
Visst är det skönt att ibland bara kunna glömma verkligheten och alla måsten, att kunna fara iväg till en annan värld och bara drömma sig bort för en liten stund. Läsa en bok, se en film eller försvinna i sin egna lilla värld. Jag tror att det är bra att få koppla bort alla grejer som trycker på i vardagen. Men sen så gäller det att inte låta fantasi världen ta över, bara för att det kan kännas lättare än att möta vardagen. Det är så lätt att tappa greppet om verkligheten, det är fler och fler som väljer "drömvärlden" framför verkligheten för att det är lättare, det kan kännas som en enklare väg. Men är det verkligen värt det, att lägga månader, år, kanske hela sitt liv på en värld som inte finns?
Det känns antagligen så till en början för annars skulle man inte lägga så mycket tid på det, men när så mycket tid och möjligheter försvinner och man står där helt ensam, var det värt det?
Oavsett hur jobbigt livet än är, oavsett hur mycket du måste kämpa för att klara vardagen så kommer det att vara värt det i slutet. Ingen vet hur länge man kommer att få leva eller exakt vad som händer efter döden. Så ta tillvara på livet som du fått, det blir vad du gör det till. Du formar din egen framtid, så se till att börja då. Det är aldrig försent!

Sitter Under Min Korkek och Grubblar

Jag känner att jag är riktigt dålig på att blogga.. Det kanske kommer igång snart, vi ser väl.
Har nyss kommit hem från tandläkaren med ett hål mindre än i morse, har fortfarande kvar lite bedövning men det släpper nog snart. Det kanske bara är jag, men visst är det roligt att göra olika grimaser när ena halvan av munnen är bedövad, det ser så roligt ut! Jag har dålig humor och är lätt road, jag vet, men hellre de än ingen humor alls.
Har mycket som skall göras på liten tid, men har inte riktigt energin till det.
Jag har en tendens att släppa allt när det blir för mycket, istället för att ta en sak i taget och kanske be om hjälp så försöker jag att klara allt samtidigt och ensam. Då slutar det med att det blir för mycket så släpper jag allt och gräver ner mig och hoppas att allt ska lösa sig själv tills jag är redo att komma fram ur min gömma igen.
Men det funkar ju inte i längden, jag vet det, men det är så fruktansvärt svårt att be om hjälp..
Hur gör man egentligen?
Varför känns det inte okej att be om hjälp, varför anses man vara svag bara för att man behöver hjälp?
Det finns inte en enda människa på jorden som kan klara allt själv, alla behöver hjälp med någonting nån gång i livet. Det är helt naturligt att behöva hjälp och jag ser det som en självklarhet att man hjälper dem som behöver det. Men just att fråga själv, varför är det så mycket svårare..
Hur tar man första steget, släppa sin stolthet och komma över rädslan att be om hjälp?
Design © Evelina Bergquist | EVVELUNA †