Rainbows and Unicorns

Har nu överlevt arbetspasset. Gick riktigt bra. Det inre kaoset har lugnat ned sig. Det yttre kaoset är bra nu med. Med yttre syftar jag på den "cat fight with claws and bare teeth" som jag hade med syrran för någon dag sedan. Inte bokstavligen dock, vi tog ut det i skriftlig form så där diskret och fint på Facebook. Not one of my finest moments I admit. Men jag skulle gissa att det var resultatet av extrem sömnbrist och okontrollerbara känslor som var all over the place. Åtminstone från min sida men säkert från hennes också. 
På tal om min kära syster så ska jag hänga med henne till stallet idag när jag kommit tillbaka från jobbet. Var en vecka sedan sist så det är verkligen på tiden. 

Det är f.ö underbart väder ute!
Ha en trevlig dag gott folk, Mors!

I'm getting there

Livet är nu sakta men säkert på väg tillbaka till sin normala rytm efter det tvära stoppet förra veckan. När man slutade andas och inte visste vad man skulle ta sig till eller om det fanns något man kunde göra. Allt stod still samtidigt som som både hjärnan och känslorna fick på högvarv. Men nu kommer förhoppningsvis allt att bli bra. Jag hoppas det iallafall.
Nu sitter jag på bussen på väg till jobbet för första gången sedan incidenten. Insidan är fortfarande inte tillbaka i sin normala fart utan har en högre frekvens och är på helspänn. Jag hoppas att allt lägger sig tillrätta när jag kommer på jobbet så jag kan koncentrera mig på mina uppgifter.

Tack..

Jag vet att jag är liten, jobbig och irriterande. Jag är som en mygga under natten.
Men jag kan inte låta bli att känna mig sårad.
Är jag verkligen så obetydlig?
Betyder verkligen mina känslor ingenting?
Jag förstår tanken bakom valet och jag hade godtagit det i en annan situation.
Men du vet hur mycket det här betyder för mig och ändå så gör du det valet.
Jag känner mig som det lägsta av alla avskum. 

Paus

Tar en bloggpaus på obestämd tid.
Finns annat som jag prioriterar före. Vilket ni kanske kan förstå ifall ni läst mitt föregående inlägg.

ALLT!

Familjen betyder verkligen allt för mig!
Jag vill inte ens tänka på vad jag skulle vara utan dem. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om någon av dem försvann ur mitt liv. Så att få det samtalet jag fick idag angående en av mina familjemedlemmar känns rätt jobbigt. Hjärnan går på högvarv och känslorna är 'all over the place'.
Jag vill isolera mig, stänga in mig i min lilla bubbla samtidigt som jag vill omringa mig med människor som kan skydda mig från allt. Men helst av allt vill jag vara där, där i händelsernas centrum. Få veta allting i första hand, få finnas där ifall.. ifall..
Jag vill inte sitta här i min lägenhet, långt bort, vänta på att informationen ska  färdas i flera led innan den kommer fram till mig..
Håll om mig, säg att allt ska bli bra och släpp inte taget förrän allt är som det ska!
 

My day is made

Gissa vad som fanns hos Linnéa och Henke, jo skorpor! Jag vet inte hur länge sedan det var man åt sådana och det är ju så sjukt gott också. Te och skorpor med smör och ost <3
Min dag är gjord och kan inte bli annat än bra! Inte som planerat

Idag har varit en fullspäckat dag. Direkt efter jobbet blev det hem snöra i mig frukost sedan till stallet för att fixa och dona lite + rida. Det var första gången jag red med engelsk sedan jag började om igen. Man sitter så mycket bättre och bekvämare i western sadeln men det finns fördelar med en engelsk sadel också. Tycker det är mycket lättare att få Jonte att stanna i den engelska. Men det är klart att han kan ju bara haft en bra dag idag eller så kan det vara det att jag är mer van att rida med den också. Ingen aning. Jag lär ju märka ju mer jag rider vad som funkar bäst.
(Bilden är inte från idag, men det ser ni antagligen på sadeln)


Vi var klara i stallet vid 13.30 och åkte då hem till mig för lunch. Efter lunchen blev det en snabbis till Hööks och sedan ut till Fristad. Väl där gjorde jag mig i ordning dör nästa träningspass. For ut och sprang en liten runda på 2,5 km med hunden. 


Dusch, kaffe och sen en promenad med hunden till affären för att inhandla lite proviant till middagen. 
Det var tänkt att jag bara skulle hänga med till Fristad för att hämta en inpregnering spray och ta den joggingturen sedan hem för att baka och lite andra trevliga sysslor. Men jag beslöt mig för att stanna och sova över eftersom klockan skulle hinna bli så mycket innan jag var hemma och jag ska upp tidigt imorgon. Kommer (förhoppningsvis) få lite mer sömn av att stanna här.
Så som sagt det har varit fullt upp idag, men det är trevligt med sådana dagar ibland.

Sommar 2013, del 6

Tänkte att det kunde passa med ett inlägg från min sommar nu när det går mot både mörkare och kallare tider. Just idag regnar det dessutom, vilket jag gillar men jag vet att de flesta andra inte gör det. Så jag tänkte att ni kunde få drömma er bort mot varmare tider.

Trästock är sveriges största gratisfestival och ligger i Skellefteå. Det är en av de största höjdpunkterna under sommaren. Trästock infinner sig alltid kring den 20:e Juli (fast nästa år blir det en vecka tidigare), tors-lör på ett område som heter Nordanå. Det är en alkohol- och drogfri festival med mycket god stämmning! Det brukar alltid finnas allt ifrån (svenska) världsartister till lokala små band och man upptäcker alltid någon ny artist/grupp/stil som man diggar. Det brukar finnas programblad över helgen som man kan köpa men jag tycker det är roligt att bli överraskad och hänga på andra som kanske vet ett band som de tycker är grymma som man själv aldrig hört eller bara strosa runt på området mellan de olika scenerna. På tal om scenerna så fanns det fyra olika scener i år, tror det bara varit tre förut men det kan även vara så att jag totalt missat det förut.
En annan grej jag älskar med trästock är att man träffar så sjukt mycket folk. Alla kommer hem för trästocks så det blir som en naturlig återsamlingsplats under sommaren dessutom så träffar man alltid på nya människor också. Sedan så kommer folket med alla olika stilar fram också, allt ifrån 50-talet till punkare och hårdrockare. Jag kan bara sitta en hel dag och titta på dem, det är som ett underbart konstverk som man aldrig kan sluta att förundras över. Det har väl även blivit som en grej, eller iallafall för mig att klä sig precis som man känner för utan att behöva tänka på vad alla andra ska säga eller att man ska sticka ut ur mängden. Man får jobba på hårt om man vill sticka ut ur den samlingen människor. Jag brukar iallafall klä mig i lite hippie stil. Jag älskar den stilen men känner att den inte passar in någon annanstans än på trästocks. Så då släpper jag på spärrarna och kör så det bara ryker om det!
Här kommer lite bilder från den helgen.

Torsdag
 

På torsdagen var jag där med Vickan.
 
 
Och vi såg bla Johnossi.
Svårt att få bra bilder i ett galet och hoppande folkhav. 
 
Men det blev lite bättre och bättre bilder.
 
 
Fredag
 

Då hängde jag med Julia och Evve
 
Och vi såg bla Sofia Jannok. En underbar samisk artist!
 
 
 
Lördag
 

Hängde jag med Julia och Evve igen.
 
Såg något Country band i väntan på nästa artist som skulle upp på stora scenen. Country är väl kanske inte riktigt min grej men de var helt ok.
 
 Den vi väntade på var Thomas Di Leva. Jag är inte direkt något fan men jag kände som att jag var tvungen se/höra han när han väl var där och det är ju dessutom gratis. Jag är ju en sån här person som brukar säga "ska de va så ska de va", så självklart stod jag längst fram i mitten.
 
Karln stod ju aldrig still så det var svårt att få några bra bilder på honom.
Men där har ni honom i sin kaftan(stavning?), eller klänning som de flesta säger.
Jag trodde han skulle vara mycket sämre än vad han var men det berodde mycket på att man bara hört dåliga saker om honom. Han är väldigt speciell, ja, men han är väldigt rolig också. Han kan både sjunga och spela gitarr.
Jag tror att just för att han är annorlunda så tycker folk sämre om honom och jag tror det var det som gjorde att jag tyckte han var bra. Rolig, charmig och annorlunda är en lyckad kombination i min värld. Så ett oväntat plus.
 
Såg även ett Skellefteåband som heter Üni Foreman och som jag tyckte var riktigt bra!
 
Jag diggar hennes kläder
 
 Här kommer spelschemat från trästocks för er som vill veta hur det såg ut, vilka som uppträdde, när och på vilken scen osv.
 

Ni är hjärtligt välkomna till nästa års Trästock-festival i Skellefteå!

Halloween

För någon vecka sedan var jag på ett Halloween event på brygghuset vilket jag nämnde här. All den snygga och awesome rekvisitan (pyntet) som användes för att pimpa plejset lånades ut av Veronica Ojanen, även kallad virre. Hon fotade även en hel del under kvällen och jag bad om att få bilderna hon tagit. Så här kommer ett gäng bilder från kvällen som hon redigerat.
 
Här på första bilden har ni f.v Virre och Åsa
 
Åsa och Eddie(huvudet)
 
 
 
Har tyvärr inte koll på vad någon i detta gänget heter.
 
 
Virre, Vickan och Jag
 
Blodet som serverades under kvällen, eller jag menar bålen..?!
 
Skräckfilmsquiz med Åsa och Eddie, vilket Virre vann överlägset!
 
Skulle ni vilja se och läsa mer om Virre eller Åsa så kika in deras bloggar som jag har länkat på deras namn. Jag är duktig på att övergöra saker eller vara lite lätt (eller ibland mycket) extrem så överallt där det står Åsa eller Virre i fet stil så är det en länk till deras respektive bloggar. Orka, varför?!
- För att jag kan och det är sån jag är ibland, deal with it or just ignore it!
Mors!
 

Fullspäckat Schema!

Det har varit skönt att få vara ledig några dagar och ta tag i allt som behöver göras hemma. Men samtidigt är det ändå rätt skönt att vara tillbaka på jobbet. Jag blir så slö av att bara vara hemma och det blir ingen struktur i vardagen allt är bara en enda stor gröt. Så jobba har sina fördelar, fast jag är lika dagvill ändå.
Har snart jobbat 6h och har 12h kvar. Det låter kanske mycket men tiden brukar gå förvånansvärt fort.
Denna vecka kommer antagligen springa förbi. Alla dagar i veckan är fullbokade med både jobb och andra aktiviteter och sysslor. Men det är kul att ha fullspäckat schema då och då. Det känns så mycket bättre sedan när man väl är ledig.

Detta är vad som står på schemat imorgon efter jobbet. Självklart ska sniffen med också!Redan Lördag, Snart Söndag

Är äntligen klar med allt som skulle över till den nya externa. Skönt, sjukt skönt!
Har samma sköna känsla som när man är klar med en storstädning fast istället för en bostad så har jag städat datorn. Det är nästan en bättre känsla att ha städat datorn. 
Har inte hunnit läsa nå mer i boken heller, har ungefär halva kvar.
Jag hat f.ö gått med i en utmaning med syrran och har dessutom utmanat resten av familjen. Det är en utmaning i plankan. Man ska stå en stund varje dag i 30 dagar och tiden man ska stå ökas lite mer dag för dag och sista dagen ska man stå så länge man kan. Jag har redan stått min tid idag och jag hoppas att det kommer ge resultat.
Har fortfarande inte kommit igång med joggandet igen. Har inte ens gått några promenader på senaste, dåligt, riktigt dåligt! Ska gå någon vända runt sjön ikväll och hoppas att jag får mindre dåligt samvete. 
Man mår alltid bättre av att motionera så varför är det så svårt att hålla uppe tränandet?
Det brukar hjälpa att ha någon att träna med, vilket jag inte har. Mitt jobb kommer lite i vägen eftersom jag jobbar på tider som alla andra är lediga på och jag är ledig när alla andra jobbar. Så jag måste helt enkelt lära mig att hålla igång träningen själv.
Skulle det dock vara någon i Borås som vill hänga på och träna så är det bara att höra av sig, spelar ingen roll om det bara är en promenad, joggning runda eller styrkepass. Alltid kul att träna med någon.

Sjön at night.

Jadu, vad säger man?

Idag har jag fortsatt att lägga över massor med stuff till den nya externa hårddisken och är fortfarande inte klar. Det tar tid när man ska flytta över närmare 1TB spec när man har en seg dator.
Har fortfarande inte dammsugat eller skurat lägenheten i veckan, stökade däremot bort allt som låg och skräpade.
Bakade f.ö lite igår. Det blev kvar lite kaffe efter frukosten igår så jag gjorde lite negerbollar eller chokladbollar som de flesta andra kallar dem. Blev riktigt goda!Jag lyckades förstöra mitt favorit glas idag när jag skulle diska. Det var det sista jag hade. *sad face*

Det var dessutom ett Norrmejerier glas.För att hoppa lite, jag håller med det som min syster brukar säga. Det är otroligt att jag har kvar något hår på mitt huvud eftersom det ser ut såhär i duschen efter jag har tvättat mitt hår.


Nu ska jag återgå till det påbörjade avsnittet av Game of Thrones.
Mors!

Hotellfrukost á la Sofia

Jag bestämde mig för att gör en lyxfrukost och skämma bort mig själv lite eftersom jag inte fick någon sovmorgon.
Så det blev: scrambled eggs, toast, ost, gurka, tomat, paprika, naturell yoghurt med müsli och banan, oboy, äppelte, kaffe (underbara Gevalia) med mjölk och levande ljus (för stämningens skull jag åt dem inte).

Riktigt mysig och god morgon!
Det har dessutom ösregnat utanför mitt fönster, ljuvligt!
Jag är f.ö klar med tvätten, skönt, riktigt skönt.
Mors!

Torsdag med en hint av uppläxning

Känner mig seg som en kola. Var tvungen kliva upp tidigt, eller tidigare än vad jag ville eftersom jag har tvättid idag  mellan 7-12. Är i full gång med tvättanadet och sitter just nu och väntar på en maskin som är klar på någon minut. 
Funderar på att belöna mig själv med en hotellfrukost á la Sofia. Men vi får se vad jag orkar. Kanske hjälper med en inspirationsbild från frukosten jag åt förra helgen på hotellet.


Idag står det inte mycket på schemat, ska bara ta det lugnt fortsätta fixa med allt som ska in på den externa hårddisken och kanske fortsätta med boken och sedan var det ju städningen också.. Vi får väl se när det blir. Tar det kanske imorgon istället. 
Måste motionera idag också, jag har varit skitdålig på det den senaste tiden. Måste ha gått ner minst 2/3 av det som ska bort innan jul. Då har jag nämligen avstämning med min far. Ser det inte bra ut på vågen då så kan jag 'kiss Scotland goodbye' vilket vore otroligt tråkigt. Har drömt om att få åka dit större delen av mitt liv.
Men det finns ju ingen annan än mig själv jag kan skylla på ifall jag inte får åka. Det är jag som avgör hur det går genom hur mycket jag anstränger mig för att lyckas. Vilket inte har varit mycket på senaste, så skärpning, SKÄRPNING, nu jädrar måste det OCH ska det ske en förändring! PUNKT SLUT!

Nu blir man väl ändå lite sugen på att fara ut och springa?

The time has come

Nu har det blivit dags för mig att bege mig in i en annan värld och kommer därför att bli okontaktbar mest troligt resten av kvällen. För att överleva har jag lite fördkost. 
My best friends Center and Kexchoklad will keep me company.

Ifall det är någon som missat det så är det denna bok jag ska läsa och självklart på orginalspråket engelska, något annat vore otänkbart!

Rosa faran susar förbi!

Slutade jobbet vid 8.15 i morse och var hemma vid 9.30. Det var tänkt att jag skulle och sis skulle åka till stallet kl 10 men syrran bestämde att det var bättre att åka vid 11. Lika bra var väl det. Hann med både frukost, disk och lite stök i lägenheten. 
Har ju som sagt börjat rida lektion för syrran för att få bukt med mina hästproblem. Det går väl sakta men säkert framåt, känns inte alltid så men antar och hoppas att det blir ngn förbättring från gång till gång. Har travat tre gånger nu sedan "incidenten" och jag har överlevt och suttit kvar, dock aningens stel.
Rolig bild på Jonte från i förrgår.

Har även inhandlat lite mat idag ifall det var någon som ville veta.
Jag roar mig just nu med att lägga över en massa filmer mm till min nya vackra externa hårddisk på 3 TB, vilket är samma sak som 3 000 GB. Det går inte fort men det går framåt!


Jag stör mig på mitt avlopp i duschen som aldrig vill fungera! I början kunde det hända någon gång ibland att det blev tätt och inte ville rinna undan men det blev bra igen direkt när man använt kaustiksoda (eller vad det nu heter) men nu funkar inte ens de. Hur ska jag lösa problemet?  Kom gärna med tips!

Nu ska jag återgå till hårddisken sedan blir det nog att mata dig igenom den sista boken i '50 shades of grey' trilogin. Det börjat bli riktigt segt men har jag börjat så måste jag avsluta det hela också. 
Btw jag är ledig till på söndag, tralala!
Ha en trevlig vecka, det planerar iallafall jag att ha.
Mors!

Tiden springer

Sitter och väntar på att jag ska börja jobbet. Överlevde 18h passet jag hade sön-mån och nu ska jag ha ett 16h pass. 
Jag kan inte fatta att jag har jobbat här i ett år nu (+några dagar), tiden har gått då sjukt fort! Om ett år går så här fort, hur fort kommer inte resten gå sen?
Jag hoppas inte alltför fort, vill hinna njuta och ta tillvara på livet också. Inte stå bredvid och titta på medan det springer förbi.

Back to Reality

Sitter på bussen mot Borås. Jag och Vickan har precis sagt hej då och kramat om varandra. 
Det har varit en otroligt rolig, mysig och underbar vecka som gått alldeles för snabbt. Jag förstår inte var tiden sprang iväg.
Igår var vi ute igen. Först gick vi till Berså men det var rätt tråkigt och dött där och dessutom så kände man sig gammal. Så vi drog vidare till Excet där vi var dagen innan. Det var helt galet mycket folk, tog typ 30-40 min att ta sig in! Väl inne så gick det segt att ta sig fram pga allt folk. Men vi lyckades bana oss fram. Det blev mycket dans på det överhettade housegolvet och det blev rolig och lyckad kväll. 
För första gången så behövde jag inte visa leg när jag skulle in på krogen eftersom vakten kände igen mig från kvällen innan. Frågan är hur ska man tolka det?

Kommer att ryckas tillbaka till verkligheten idag med ett 18h pass. Det ska på sätt och vis bli skönt att komma tillbaka till vardagen. Men jätte tråkigt att inte Vickan är kvar. Vi ses väl till jul igen.
Dags för powernap på bussen.
Mors!

Göteborg

Jag och Vickan befinner oss nu i Göteborg och blir här hela helgen. Hotellet som hon bokat är verkligen perfekt, jätte mysigt, billigt och nära till allt! Så ska ni bo på hotell i Göteborg boka Hotel Vanilla. 
Efter vi checkat in så gick vi till nordstan som bara var några hundra meter från hotellet. Shoppade in lite grejer för kvällen, käkade middag på paprika (älskar det stället) blev även en julklapp till införskaffad för min del så nu är det bara 3 kvar. Skönt!
Sedan blev det tillbaka till hotellet för att  fixa sig inför utgången.såhär såg vi ut.

Efter ett tips från receptionisten här på hotellet så gick vi till Excet. Riktigt bra ställe, 3 dansgolv, 8 barer, varierande musik och trevligt folk både de som jobbade där och gästerna. Så dit ska vi definitivt någon fler gång. Vi var kvar ända tills de stängde vilket var kl 4. Vi var tillbaka på hotellet vid 5 med en detour på donken (McDonalds). Låg sedan och surrade ett bra tag och somnade vid 6.
Det bästa med att bo på hotell är ju frukosten så efter 3h sömn klev vi upp för att hinna med frukosten.


Nom, nom!Jag älskar för övrigt att man kan sitta i fönstren här på hotellrummet! Nu saknas bara boken, temuggen och stearinljuset.


Idag blir det nog lite med shopping, för Vickans del iallafall. Jag är färdigshoppad för denna gång. Kan även hända att det blir utgång ikväll men då blir det Lounges istället.
Men vi får se hur det blir och vad vi orkar. 
Mors!

Mord i blicken och hämnd i sinnet!

Jag trodde att dagen skulle bli jätte lång eftersom jag skulle upp och tvätta vid sju, men dagen har sprungit förbi! Var klar med tvätten och städningen vid elva. Efter två begav vi oss in mot stan och brygghuset för att hjälpa Åsa med halloween pyntet. Gjorde även oss själva i ordning inför kvällen där borta. Det blev samma utstyrsel som sist, jag en zombie och Vickan typ döden. Vi var dock lite mer tidspressade denna gång, sminkningen tar iaf 2h i vanliga fall men hann göra klart det på 1h 40min. Inte illa pinkat måste jag säga!
Kvällen bestod av skräckfilmsquiz, karaoke och otroligt trevliga människor och jag och Vickan vann pris för bästa utklädnad, woho (det förtjänade vi verkligen)! 
På tal om folk så var det någon jävel som snodde den kraxande skatan/kråkan/korpen med lysande röda ögon som jag hade med mig och som stod på ett bord i foajén. Riktigt dålig stil! Tycker det är så tråkigt att det alltid finns folk som måste förstöra när man fixar och donar för deras skull. Jag tyckte verkligen om den fågeln. Hittar jag åt den skyldige ska de allt få se på det onda ögat (det vita zombie ögat)!
Såhär såg jag ut under kvällen med min kompanjon Sture (det lilla huvudet).
Nu är det dags att sova. 
Imorgon beger jag och Vickan oss till Gbg för en mysig weekend med shopping, krogen och hotellfrukost. <3
Mors!

Design © Evelina Bergquist | EVVELUNA †