Kaos

Har haft ett smärre kaos här i lägenheten som bosatte sig under föregående vecka. Har varken haft tid eller ork att ta tag i det. Det vill säga när jag väl varit hemma så har energin inte funnits. Men idag fick jag nog, det är så jobbigt att bo där det är stökigt. Hade väl egentligen inte någon mer energi idag men det måste ju göras någon gång. Känns grymt skönt nu när det är gjort. När jag ändå var i farten så blev det en grundlig städning av hela stället, har nog gnuggat rent på varenda liten millimeter. Så nu luktar det ljvuligt!
Har även tagit tag i det här med att räkna ut hur mycket pengar jag spenderar på mat mm per månad. Segt och jobbigt var det och det var väl inget resultat som man hoppar av glädje av.. Inga extrema summor, bara högre än vad jag vill ligga på, men jag är ju en snål jävel också. Eller vill åtminstone vara det när det kommer till sånt där. När det gäller pengar som jag ska lägga ut på mig själv så får det inte kosta så mycket. Jag föredrar att spara till något vettigare.
Nä nu ska jag sluta snacka gojja och hitta på något!
Här kommer ett gäng före och efter bilder för den som vill se.
 
Före:
 
Efter:
 
Ni fick ingen före bild på badrummet/toan eftersom jag inte tänkte på att ta en, men ni kan få lite fina efter bilder på min fina nya tvålpump, tvålkopp och tandborstmugg. Har köpt dem på "nille" i knalleland.
 
Vad tycks om min lösning för upphängnad av örhängen?
Jag är rätt nöjd faktiskt!

Förresten så är det jag som gjort de röda örhängerna som är längst till vänster och det blåa i mitten. Så gillar ni dem och vill ha något liknande så vet ni var ni ska beställa! ;)

Mors!
 

Sommar 2013, del 4

Under sommaren så fyllde min älskade lillebror Eric 18år. Tänka sig att lillen har blivit myndig konstig känsla men jag skulle gissa att det kändes konstigare för mors-fars att alla deras barn nu har blivit vuxna. De har ju som producerat ungar under en 18års period, så det har ju som alltid funnits småbarn hemma och helt plötsligt så är alla vuxna. Liten avstickare bara. Hursom, Eric var ju tvungen (enligt mig iallafall) att firas lite extra nu när han ändå blev 18. Morgonen började som vanligt med kråksång, presenter, ljus att blåsa ut och den obligatoriska smörgåstårtan.
Jag fick en egen liten smörgåstårta eftersom det var skinka i och på den andra, vilket jag inte äter.
 
Dagen efter Erics födelsedag så rövade vi bort honom och drog till Boda Borg. Där vi sprang runt och gjorde olika banor i 2h. Sedan drog vi oss tillbaka till pappsen för att käka surströmming, köra en tipsrunda som jag gjort som bara handlade om Eric och äta en ljuvlig tårta som min kära vän Julia gjort.
Visst är den underbar?
 
Finns fler bilder på tårtan ifall det är någon som skulle vilja se. Och om det är någon som inte förstått vad det föreställer så är det två böcker som ligger staplade på varandra och det står "A STORM OF SWORDS" på tårtan och är en av böckerna som tv-serien "Game Of Thrones" är byggd på. Min lillebror hade nämligen önskat sig alla böckerna på engelska så jag tänkte att det kunde vara en rolig ledtråd att få en boktårta med en av titlarna skrivet ovanpå. Och är det någon som undrar vad det där guldiga mitt på tårtan är så kan jag berätta att det är en otroligt bra gjort hjälm, typ riddarhjälm.

Självklart fick pojken ett gäng presenter också, han fick till och med ett helt eget bord för alla presenter. Men det glömde jag att fota, lika så med Boda Borg och tipsrundan. Men det blev en riktigt lyckad dag ändå, om jag får säga det själv.
 

Pust

Jag tar tillbaka det jag skrev tidigare om att jag efter detta passet skulle få vara ledig till på tisdag. En kollega har blivit sjuk så jag kommer ha min första arbetsfria dag på torsdag och blir det inte då så kommer det bli först måndan veckan därpå, alltså den 7 Oktober. Mycket jobb, men jag klagar inte, jag har ju faktiskt ett jobb att gå till det är mer än vad många andra kan säga. Pengar behöver man alltid.
Det får bli en lugn kväll ikväll så man orkar med resterande dagar.
Förhoppningsvis så kommer kvällen innehålla lite akustisk gitarr och fager sång från de tre musketörerna. ;)
Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg!
 

Hard work, work!

Igår var min förtsa helt lediga dag på en vecka. Tiden gick så fort så det känns inte att jag var ledig igår. Kommer jobba dygn nu sedan får jag vara ledig till på tisdag. Det känns skönt, hinna vila upp sig lite och få saker gjorda. 
Passade på att göra lite pizza igår eftersom jag hade en jäst som jag var tvungen att göra något på. Blev grymt gott, tyvärr, eftersom jag år alldeles för mycket. Men jag får väl se till att motionera mycket nu då.
Har hängt med syrran idag. Hämtat några stolar som jag köpt, gått runt i knalleland, tatt en fika och kollat utt nya brillor åt sis.
Kommer väl lägga upp nå bilder på stolarna senare, har tänkt att jag ska måla dem helvita först och det lär ju dröja x-antal veckor (månader?)
Men ni kan ju alltid få kika på mina fina filtar kan köpt, hur mysiga som helst!
Den första köpte jag för några veckor sedan på nille och de andra två idag på Eko hallen.
 
 

Fuck!

Det borde egentligen vara förbjudet att sitta vid bloggen och skriva vid den här tiden på dygnet. Iallafall för mig. Mina tankar flyger runt som raketer och jag är alldeles för trött, vilket innebär att någon eller några av dessa tankeraketer kan smita och fara helt galet. Med andra ord, jag kan råka skriva mer än vad jag i valiga fall skulle göra. Det blir definitvt inte bättre av att lyssna på musik som för tillbaka gamla minnen som hade varit bäst om de förblivit begravda. "Bang and I'm down!"
Varför försvinner inte bagaget med alla demoner även fast man murar in dem och vänder dem ryggen?
Finns det någon jävel som har svaret på det?
Säger någon att det bara är att ta itu med dem så kommer jag bara att skratta. För det är inte "bara" att ta itu med dem. Det är ett jävla hårt och långt arbete som jag inte vet om jag kan/vill påbörja. Inte just nu iallfall. 
Grejen är den att jag har grymt stora "trust issues". Jag litar inte på någon fullt ut förutom mig själv. Det finns såklart de jag litar mer eller mindre på, men ingen som jag litar fullt ut på. Jag vill kunna göra det, men jag vet inte hur. För att vara ärlig så tror jag inte att någon vill ha den rollen heller, vara den jag berättar allt för. Det finns liksom ingen återvändo, gjort är gjort och kommer aldrig åter. Så det är mycket man skulle måste tänka över innan man tar på sig en sådan roll, plus att man måste få mig att förstå det också, att jag kan lita på personen i fråga och att den är redo att dyka ner i bagaget. It ain't a walk in the park I can tell you!
Sedan så är det det här med famlj också. Det är klart att familjemedlemmar säkert skulle kunna tänka sig att "ta sig ann mina bördor" men det är ingenting för familjeöron. Det är ju så att man berättar inte allt för familjen av en anledning. Jag kan slå vad om att det finns saker som jag inte skulle vilja veta om mina famljemedlemmar och som de inte berättat för mig av just den anledningen, att jag inte behöver veta det. "Det man inte vet mår man inte dåligt av" Vilket är sant.
Nä nu måste jag ge mig innan mina tankar spårar iväg ännu mer..

Kort

Hade tänkt hinna göra något längre inlägg idag, men det hinns inte med. Det kommer väl imorgon.
Idag har jag iallafall hunnit med att fara in till stan en snabbis och träffat Åsa på en frukostdate. Köpt lite fina ögonskuggor av henne och skoinlägg. Surrat på lite om allt möjligt. Tiden räcker aldrig till när man väl har kommit igång med snacket. Får helt enkelt fortsätta en annan dag.
Har äntligen sett filmen The Great Gatsby. Riktigt bra.
Nu måste jag bege mig mot jobbet.
Mors!

Äntligen Höst!

Jag har en hel armé av sommarbilder kvar som kommer komma i senare inlägg. Men just nu så vill bara hylla hösten som äntligen är här! Det finns så mycket man kan hitta på i mat- och dryckesväg. För det är ju nu som allt ska skördas och tas hand om. Ta äpplen tex, finns så otroligt mycket som man kan göra på äpplen och de är allra godast just nu.
Jag var ut till sis i Fristad förra veckan och plockade ca 11L äpplen. Det blev en äppelpaj, ca 2L kräm, ca 6L äppeldricka och självklart så åt jag några också. Supergott!
Funderar på att kanske plocka lite till äpplen på onsdag när jag ska bege mig ut till Fristad igen. Finns ju så mycket mer man kan hitta på. Funderar på att göra lite äppelcurd. Pappas fästmö Maria har ett supergott recept som jag nog ska flörta åt mig. Kanske att man ska göra lite mos också, men jag har en del i frysen redan. Vi får helt enkelt se.
Har ni några bra förslag på vad jag skulle kunna hitta på?

 

 Äppelpajen
Äppelkrämen
Äppeldrickan
Nom, nom ^^
 
 
 

Sommar 2013, del 3

Som en del av er vet så har jag förut tränat en sport som heter kanotpolo. Inte så vanlig här i Sverige, men otroligt rolig! Får ni chansen så tycker jag verkligen att ni ska prova på, ni kommer inte att ångra er. När jag var hem nu i sommar så passade jag på att åka ut till kanotudden för att både kika när de andra tränade och träna själv. Man har så otroligt roligt att man glömmer bort att det är jobbigt och tiden bara flyger förbi. Men jag kan säga att det har man inte glömt bort dagen efter. Då har man så mycket träningsvärk att det känns som att man ska dö.
Rolig info för er som inte redan visste det, men jag har tävlat i både allsvenskan och SM i kanotpolo.
För er som sett ut som frågetecken när jag har pratat om kanotpolo så kommer det ett gäng bilder här. Blev dock inte så många bilder, min mobil dog mitt i fotandet och bara på övningar. Men det är väl bättre än ingenting.

Här ska de vända 360 grader, det vill säga ett helt varv.
 
Här driver de med boll. Man kan antingen plocka upp den med handen eller paddeln och kasta/slå den framåt.
 

Sommar 2013, del 2

När jag kommit hem till Norrland var det dags för nästa kalas. Min kära brorsson Malte fyllde nämligen fyra år. Födelsedagskalas är alltid roliga men de bästa kalasen är ju när barn fyller år. Då får man leka hur mycket som helst och det är bara fantasin som kan sätta stopp för äventyren och det lider verkligen ingen brist på fantasi i min familj. Så kul hade vi verkligen! 
Sedan så samlas ju hela familjen på dessa kalas, det är ju också en bonus.
Malte ÄLSKAR katter!
Födelsedagsbarnet
Man kan aldrig få för mycket fika.
Det är klart man har ett grymt kalas när man har ett alldeles eget piratskepp i källaren.
(På bilden från vänster, Jag, Simon och Malte)
 

Sommar 2013, del 1

Jag började min sommar med att kliva upp kl 4 på morgonen på min allra första semesterdag. Varför kliva upp så tidigt när man äntligen fått semester? Jo för min käraste syster fyllde år och jag skulle åka norrut på eftermiddagen så jag skulle bara hinna fira henne på morgonen innan hon skulle till jobbet. Men fyra på morgonen, ofta hon kliver upp så tidigt? Nej, men som den otroligt gulliga och underbara lillasyster som jag är så klev jag ju självklart upp så tidigt för att hinna göra en tårta och frukost åt henne. Så vid klockan fem när hon skulle kliva upp så var allt framdukat och klart och jag kom intassandes i sovrummet med ett tänt ljus i högsta hugg och en vacker fördelsedagssång från mina läppar med den underbara morgonrösten som tonhållare.
En klassiskt fördelsedagsmorgon alltså. Först plåga och pina, sedan stryks ett streck över det hela när man får sin frukost och tårta. I slutändan är man alltså rätt nöjd med morgonen.
 
 

ÄNTLIGEN INTERNET!

Nu är jag äntligen tillbaka, jag har fått mitt internet "bara" 7 veckor försenat. Jag kommer att få gratis internet i 3 månader för besväret. Hade varit trevligare med fler månader men tre var det mesta jag kunde få. Så jag får väl bara tack och ta emot. 
Som jag skrev i förra inlägget så har jag en del bilder som jag vill lägga upp och visa er. Men tänkte inte lägga upp dem i detta inlägg utan de kommer i en rad olika inlägg. Så håll ögonen öppna. :)
(Kände att jag ville ha med någon fin bild i inlägget så det fick bli blombuketten jag fick i våras av Tommy)




Design © Evelina Bergquist | EVVELUNA †