Finally!

I'm home and done with the unpacking of all the things I've bought on ikea today. *happy dance*
I'm gonna celebrate this by slip into something comfy and watch a movie or two. Here are some of the new stuff.

I bought a lamp to my living room/dinging room but I haven't put it up yet.
Two pillows to my sofa.
A close up on one of them.
A tray with flowers on it. 
A thermos that feel a bit retro. I love it!
I needed tall glasses and found these cool white ones. I bought six of them.
I have a lot of plastic bags and nowhere to store them and of course ikea have a smart solution for this problem as you can see.
I bought quite a lot of napkins in different colors and patterns. I would say more then I need but they're all so pretty and I couldn't make up my mind.



And a massive amount of candles. But as some/all of you know I have a pretty cold apartment, usually 17C and only about 14C on the floor. Therefore I have candles all of the place to make it a bit warmer and it's cozy too. So I'm going to need all these candles and probably more too but it's a start.
Oh and not to forget a reflective vest for when I'm outside and walking in the dark. I rather be uncool (if that's what you consider wearing one of these is) and seen than cool and hit by a car.
Btw I have a storage in my sofa and while I was on the go with all the unpacking and storing I took the opportunity to move some stuff there from my closet so I would get more room.
Clever huh?


Översättning:
Har kommit hem från Ikea och är klar med att packa upp och ställa undan alla grejer. Riktigt skönt! Tänkte belöna mig själv genom att ta på mig något bekvämt och se en film eller två.
Jag passade även på att flytta över en del grejer från min garderob till förvaringen som är under divanen för att få mera utrymme till annat.
Bilderna är på en del av grejerna jag köpte på Ikea.

D-day

Today is the day I'm going to Ikea and this is how exited I am to get out of bed.

It's so comfy and warm and I'm having wonderful dreams and did I mention comfy?
But then again it's a whole day with my sis and that's something I do look forward to. So out of bed it is. Bye, bye marvelous bed and lovely dreams I hope I see you tonight.

Översättning:
För er som inte kan engelska så bra kommer här en liten snabb översättning.
Jag ska på Ikea idag och är inte så taggad. Ligger hellre kvar i min sköna säng och fortsätter med de underbara drömmarna jag haft i natt. Men jag ser faktiskt fram emot en heldag med syrran. Så det är bara kliva upp och bege sig och hoppas på att jag sängen är lika skön och drömmarna är lika ljuvliga kommande natt.







Uppdatering

Jag ser att det är en del som går in och kikar på min blogg trots att jag inte skrivit något på ett tag nu. Tusen tack för det!
Kände att det började vara dags att uppdatera er lite om vad som försigår i mitt liv här i staden Borås. Jag fortsätter att kämpa på med rawfooden. Men i ärlighetensnamn så går det ju sådär.. Det är inte det att det smakar dåligt eller är jobbigt att göra för det är verkligen super gott och oftast väldigt enkelt att göra, beroende på vad man väljer för maträtt förstås. Men det är de att den är kall. Jag befinner mig i en ständig frossa, jag har 17C i min lägenhet ca 14C på golvet plus att det är ett vinddrag längds med golvet vid fönstret trots att jag har alla element på maxeffekt. Jag tar på mig massor med varma kläder, sveper in mig i alla filtar som finns men jag fryser ändå. Det funkar inte, det tar för mycket av min energi att gå och frysa hela tiden så därför "syndar" jag lite med varm mat någon gång i veckan. Jag kör fortfarande på bra råvaror och vegetariskt/veganskt kost skillnaden är bara att jag värmer den. Sedan ska jag erkänna att jag gjort en del onödiga "synder" också men det är ju bara jag som straffas av det och får jobba hårdare efteråt för att få bort det.
På tal om att träna så är jag med i en grupp på facebook som handlar om kost och träning där vi peppar och utmanar varnadra, super kul! Jag har dragit igång veckoutmaningar. Varje vecka är det en ny utmaning som man ska försöka att klara av och under eller i slutet av veckan så berättar man hur det gått. Jag börjar med väldigt lätta utmaningar så att alla ska klara av det och ha möjlighet att vara med på dem och det är att bara fara ut och gå. Förra veckan var det 10km som gällde och denna vecka är det 15km. Detta sättet att träna är helt perfekt för mig eftersom jag är en tävlingsmänniska och att komma sist eller misslyckas finns inte eller är åtminstone inte acceptabelt i min värld. Det är klart det är helt ok att komma sist eller misslyckas ibland men nu är det mig och i min värld jag pratar om och då är det andra regler som gäller. Så oavsett hur trött eller opeppad jag känner mig på att fara ut och träna så gör jag det ändå eftersom jag måste lyckas och helst vara i toppen också. Hittills denna vecka har jag gått drygt 10km så jag har ca 5km kvar. Känns bra.
Imorgon kommer det att vandras mycket men inget kommer att räknas eftersom jag kommer att vandra runt på Ikea. Det kommer att bli en sjukt dryg dag och jag kommer antagligen längta hem hela dagen men det måste göras, har en hel del grejer på min lista som ska införskaffas. Jag får ladda upp med en vitaminbomb, massor av vatten och en hel amré av huvudvärkstabletter så går det nog vägen.
 
Såhär såg dagens lunch ut.
 

I Fredags..

.. Hade jag lunchbesök av systeryster. Det kändes som evigheter sedan vi sågs senast. Så det var trevligt. Jag bjöd även på lite raw food.
Bandspagetti av squash, pasta sås på tomater, kryddor och olja, sedan skar jag lite morotsstavar och hackade lök till.
Otroligt gott!
Sedan till middag blev det detta:

Det är paprika fylld med mandelfärs. Till har jag skivade tomater, hackad lök, broccoli och en blandning av soltorkadetomater och svarta oliver, vilket var vidrigt. Olivblandningen alltså. Färsk otillagad broccoli är inte riktigt min grej heller. Annars så var det gott. :)
 Såhär såg det ut när jag skulle göra iordning mandelfärsen.

Jag kan nu konstatera att jag överlever att äta både mandel och hasselnötter men jag ska väl helst hålla mig ifrån hasselnötterna de är besvärliga. Nu har jag bara kiwi kvar att testa. :)

Rullar

Av någon anledning postades inte mitt blogginlägg jag skrev igår och jag orkar inte skriva om det. Men här får ni bilder på middagen jag gjorde igår. Raw food vårrullar med vitlökssås till.


I'm back and Raw

Har haft ett litet blogguppehåll. Jag har varken orkat blogga, haft tid eller känt att det har funnits något att skriva om. Jag har även varit i Norrland en vecka över julen och umgåts med nära och kära. Eftersom det var sådan kort vistelse med dessutom otroligt välfyllt schema så valde jag att spendera all min vakna tid med folk.
 
Här är en liten, liten del av min jul.
 
 
 
 
Nyår spenderades här i Borås med min vän Johanna. Hade otroligt trevligt men tiden gick alldeles för fort!
 
 
Jag och Johanna har en raw food detox månad nu i Januari och det är inte helt lätt eftersom jag är hungrig typ hela tiden. Det är lite jobbigt att vänja om kroppen när den är van att vara mätt, alltså riktigt mätt efter en måltid vilket inte är hälsosamt utan man ska bara inte vara hungrig längre. Det är rätt stor skillnad på de två. Så istället för att ha "paltkoma" i en/några timme/timmar efter en måltid och därför inte vill äta något igen på flera timmar så äter man ju som sagt bara tills man inte är hungrig längre vilket gör att jag blir fort hungrig igen. Men min kropp vänjer sig snart och det är dessutom otroligt god mat och det finns oändligt med olika rätter man kan göra. Det är definitivt värt att prova. Man behöver definitivt inte göra som jag och Johanna att man har en cleansing månad man behöver inte ha en cleansing överhuvudtaget men jag tycker att ni borde testa lite olika rätter. Kanske införa ett mål i veckan eller per dag eller en gång och aldrig mer eller så kanske ni älskar det och vill äta det varje måltid, det är hellt upp till er men testa! Finns en jätte bra sida med massvis av recept här.
 
Så här såg min frukost ut i morse. Det är en yoghurt gjort på banan och avokado och på har jag valnötter som jag delat i mindre bitar, otroligt enkelt. Det är bara att ta en mogen banan och en mogen avokado och mixa dem sedan är yoghurten klar. Topping är upp till var och en vad man vill ha, nötter, frön, bär, frukt, du bestämmer. Så länge de är helt naturella så funkar vad som helst.
 
Detta var lunchen. Så här smaskig kan en raw food måltid se ut och ja man får äta såhär stora måltider. Allting som ligger på tallriken är bra och nyttigt för kroppen och de är bara rena produkter inga konstiga tillsattser.
 
Det var verkligen otroligt gott. Vill ni veta mer om Raw Food Café som stället heter kan ni klicka här.
 
Och för er gottigrisar där ute det finns både godis och kakor som man får äta.
 
Jag och Johanna var även och handlade idag så nu har jag uppdaterat mitt matförråd en aning.
Ja, frysta bär, grönsaker och kryddor får man äta så länge det inte tex kokats innan de frös in eller att de är några konstiga tillsatser.
 
Jag är rätt stolt över min fina samling i fönstret. Den stora utmaningen kommer dock att vara att lyckas hålla de färska kryddorna vid liv.
"Men Sofia jag ser både en burk med hasselnötter och mandlar är inte du allergisk mot dem?"
- Jo tänk för det är jag men jag har faktiskt inte testat att äta varken mandlar eller hasselnötter sedan jag var liten så vem vet jag kanske tål dem nu. Jag tänkte iallafall att jag skulle testa och skulle jag fortfarande vara allergisk så får Johanna dem och hon skulle definitivt inte bli ledsen av det. 
 
 
Ännu mera mat.
 
Lite te är också tillåtet när man käkar raw food och helst ska det vara grönt eller rött te har min käre vän och matexpert Johanna sagt.
 
Dadlar används i otroligt många recept i raw food.
Tycker du inte om dadlar?
Inte jag heller men du märker inte av dem i maten, man känner varken deras smak eller konsistens om du inte gör en rätt där det är meningen att det ska smaka dadlar förstås.
 
Detta var min middag, bandspagetti av äpple och en salsa. Vilket även de också var otroligt gott.
"Hur gör man den här rätten?"
Väldigt enkelt, bandspagettin får du genom att med hjälp av en skalare göra långa strimlor som liknar bandspagetti och hur man gör salsan kan ni läsa här.
 
Jag hoppas verkligen att ni vill prova lite raw food för det är som sagt otroligt gott och nyttigt för dig och många av recepten är väldigt, väldigt enkla.
Som ni kunde se på bilderna ovan har jag köpt in en del ovanliga produkter men de är faktiskt förvånansvärt lätta att få tag i, jag köpte alla produkter på Ica Maxi. Man behöver naturligtvis inte köpa in alla dessa produkter om man bara vill testa någon måltid, då kan man ge sig på något enklare med mer vanliga ingredienser som tex det jag åt till frukost eller middag.
En grej att tänka på när man köper torkade produkter är att inget får vara torkat i en högre temperatur än 40C och det ska som sagt bara vara naturliga produkter inga konstgjorda ämnen för det är dem man vill ha ut ur kroppen.
Något annat fint med att köpa dessa naturliga produkter är att de är ekologiska och många är även krav märkta och en del fairtrade. Jag tycker alltid att det känns bra att köpa sådana produkter för då vet man att de är bra, inte massa skit plus att man sponsrar det goda arbetet de gör så att de kan fortsätta med det.
 
Nu ska jag sluta och tjata om raw food och ekologiska produkter.
Om det är någon som fortfarande läser, tack och en stor eloge till dig!

Vill ni däremot läsa lite mer om detta och ur någon annans perspektiv kan ni kika in på Johannas blogg som ni hittar här. Ni hittar även lite annan läsning där.
 
Tack och Bock för mig, nu är det sängen som gäller.

Natti, natti gott folk!
 




Design © Evelina Bergquist | EVVELUNA †